Alumniverhaal

Marcel Schuttelaar

De Wageningse stijl was erg bescheiden: ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Ik zie dat Wageningers steeds trotser beginnen te worden op de universiteit en haar vakgebieden. Dat vind ik een uitstekende ontwikkeling. Juist die typische Wageningse combinatie van maatschappelijke oriëntatie en wetenschappelijke verdieping is goud waard, zeker in deze tijd. Mijn verwachting is dat de uitdagingen waar sector en universiteit mee te maken gaan krijgen, in aantal, diepte en complexiteit spectaculair toenemen. Dat is een fantastische uitdaging. Gelukkig zit in de groep van de Ambassadors heel veel emotie en enthousiasme om wat voor Wageningen University & Research te betekenen, individueel en met het eigen bedrijf.
Marcel Schuttelaar, oprichter adviesbureau Schuttelaar & Partners.

Marcel Schuttelaar heeft na de voltooiing van zijn studie gedurende 15 jaar achtereenvolgens gewerkt bij de Vereniging Milieudefensie en de Consumentenbond. Hij was als campagneleider verantwoordelijk voor een 40-tal uiterst succesvolle landelijke consumentenacties. Daarnaast was hij lid van tal van adviescommissies op het gebied van voeding en milieu. Schuttelaar was medeoprichter van de Max Havelaar Stichting.

In 1995 heeft hij het adviesbureau Schuttelaar & Partners opgericht, een bureau dat zich richt op het bevorderen van een gezonde en duurzame agrofood-, biobased- en healthsector.

Hierbij worden maatschappelijke trends, opinies en signalen vertaald in strategie en communicatieadvies gericht op betere business en effectievere operatie. De afgelopen jaren heeft het bureau (mede) aan de basis gestaan van tal van initiatieven zoals het Vinkje, Stichting JOGG, Stichting Noordzeeboerderij, het Insectenplatform en tientallen andere. Komende jaren gaat Marcel Schuttelaar zich richten op strategisch advies voor de agrofoodsector gericht op de transitie naar klimaatneutraal, circulair en positieve impact op de gezondheid. Daarnaast op het begeleiden van new ventures. Het bureau heeft kantoren te Wageningen, Den Haag en Brussel en beschikt over ca. 80 vakmatige en communicatieve experts, waaronder een eigen online en creatieve afdeling.

Meer over de Wageningen Ambassadors

Terug naar het alumnioverzicht

Ledenlijst Wageningen Ambassadors