Studentenverhaal

Marije Wilting - BSc Dierwetenschappen

Marije hoorde het eerst over de opleiding Dierwetenschappen op een studie-infomarkt in Groningen. “Ik was meteen enthousiast over de opleiding, maar ik was ook enthousiast over opleidingen zoals Biologie, Internationale Ontwikkelingsstudies, Moleculaire Levenswetenschappen en Diergeneeskunde. Na veel informatie te hebben verzameld twijfelde ik nog tussen Diergeneeskunde en Dierwetenschappen."

Ik zou het leuk vinden om iets met ontwikkelingswerk te gaan doen, maar ook het onderzoek vind ik erg interessant.

Studiekeuze

"Ik heb een dag meegelopen met een veearts en een dag meegelopen met een student Diergeneeskunde in Utrecht, maar toen viel de opleiding Diergeneeskunde zelf me toch wel tegen. Toen heb ik een meeloopdag van de opleiding Dierwetenschappen gevolgd en dat vond ik toch het leukste. Daarom heb ik uiteindelijk voor Dierwetenschappen gekozen.”

Opleiding

De studie Dierwetenschappen bevalt Marije goed. “Het sluit aan bij wat ik van de opleiding had verwacht. Het eerste jaar is nog niet heel bijzonder en studiegericht, op een paar vakken na, maar er moet nou eenmaal een basis worden gelegd. Het leukste vak tot nu toe vond ik toegepaste dierbiologie. Dit is een erg praktisch vak, je gaat lekker vaak de stallen in, en de theorie erbij is erg interessant. Daarnaast heb ik aan het eind van het jaar een stage gedaan en ook dat vond ik heel leuk. Ik heb ervoor gekozen om naar een geitenbedrijf en kaasmakerij in Frankrijk te gaan, dat was echt super.”

In haar verdere studie wil Marije zich gaan specialiseren in Landdieren. “Waarschijnlijk wil ik me in mijn master specialiseren in tropische, duurzame veehouderij systemen. Ik zou het namelijk leuk vinden om iets met ontwikkelingswerk te gaan doen. Maar ook het onderzoek vind ik erg interessant.”

Studentenleven

Naast haar studie is Marije actief bij de studentenvereniging SSR-W. “Daar breng ik best veel tijd door. Ook ga ik bij SSR-W nog een commissie doen. Ook sport ik sowieso 3 keer per week, dan weer de ene sport, dan weer de andere. Dat is het leuke aan de sportkaart! Komend jaar wil ik ook een vaste sport gaan beoefenen, basketballen of roeien.”