Masterclass Gebruik van moderne veredelingstechnieken in de sierteelt

Cursus

Masterclass Gebruik van moderne veredelingstechnieken in de sierteelt

Bent u op zoek naar de nieuwste kennis over moderne veredelingstechnieken en het gebruik daarvan in de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen)? En wilt u uw kennis verbreden en verdiepen met de meest recente technologieën zoals DNA merker, sequentie bepalingen, biotechnologie, mutatie veredeling (o.a. CRISPR/Cas9) en voorbeelden van succesvolle toepassingen daarvan? Dan is deze masterclass echt iets voor u.

Organisator Wageningen Academy
Registratie periode

di 1 januari 2019 tot ma 21 oktober 2019

Datum

di 12 november 2019 tot vr 15 november 2019

Duur 4 dagen
Locatie location_type_wageningen_campus
Prijs € 1.645,00
Certificaat Ja


Praktische informatie
Prijs De cursusprijs is per persoon, inclusief welkomstdiner, lunches, koffie/ thee/frisdrank en afsluitende netwerkborrel. Presentaties en cursusmateriaal zijn in het Nederlands of Engels.
Drie weken voor aanvang ontvangen de deelnemers practische informatie en de voorbereidende leerstof voor de masterclass.
Min. deelnemers
Max. deelnemers 25
Beoordeling 4.1


Programma en onderwerpen

Deze 4-daagse masterclass is toegespitst op de sierteeltveredeling en omvat (gast)presentaties, groepswerk, casussen en bedrijfsbezoeken. Er is ruime gelegenheid voor interactie met de cursusleiders van Wageningen Plant Research en tussen deelnemers onderling. De volgende onderwerpen komen in deze masterclass aan bod:
- Moderne veredelingstechnieken
(Marker Assisted Selection / Breeding (MAS/MAB))
- Biotechnologie
- Workshop met groepswerk ahv casussen deelnemers
- Voorbeelden uit de praktijk (bedrijfsbezoeken, gastsprekers)

De deelnemers krijgen de mogelijkheid om een praktijkcasus in te dienen. Voorafgaand aan de masterclass ontvangt u voorbereidende leerstof.

Doelgroep

Deze masterclass is bedoeld voor professionals die sturing geven aan en beslissen over de (in)richting van veredelingsprogramma’s in met name de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen) en fruitteelt, maar ook veredelaars uit andere sectoren zijn welkom. HBO of WO niveau.

Resultaat

Na de masterclass beschikt u over een verdiepend inzicht inzake moderne veredelingstechnieken en hoe deze toegepast kunnen worden in de bedrijfsvoering. U krijgt directe toegang tot Wageningse experts op dit gebied die de nieuwste inzichten doceren met een link naar de praktijk. Door de nieuwe ideeën die u opdoet, de groepsdiscussies en casussen bent u in staat de opgedane kennis toe te passen in uw dagelijkse werk aan veredelingsprogramma’s.

Cursusleiders

De cursusleiding bestaat uit Dr. F. A. (Frans) Krens en Dr. P. F. P. (Paul) Arens, Wageningen Plant Research.

Veelgestelde vragen

> FAQ

Meer cursussen en trainingen

> Agenda

> Maatwerk

Nieuwsbrief

> Aanmelden