Project

MatchX

Stel je je eens een supermarkt voor waar geen enkel product meer een streepjescode heeft: tienduizenden verschillende producten zonder eenvoudige methode om ze te herkennen. Is het mogelijk om de producten met een geautomatiseerde kassa op een betrouwbare manier te identificeren? De EasyFlow-kassa van ITAB en Food & Biobased Research bewijst dat dit kan!

Supermarkten en winkeliers moeten de artikelen die klanten willen kopen op een betrouwbare en klantvriendelijke manier kunnen afrekenen. ITAB is de Europese marktleider op het gebied van kassa's en levert meer dan 20.000 kassa's per jaar aan zijn klanten. In lijn met  ITAB's innovatieve benadering van kassasystemen hebben ITAB en Food & Biobased Research de MatchXTM-technologie ontwikkeld waarop de EasyFlow-kassa van ITAB gebaseerd is.

EasyFlow van ITAB

Digitale vingerafdruk

ITAB's EasyFlow is de eerste geautomatiseerde kassa die in staat is om producten zonder streepjescode met een nauwkeurigheid van 99% te identificeren dankzij de intelligente software die voor elk product een 'digitale vingerafdruk' berekent. Deze ‘vingerafdruk’ wordt met een complex statistisch netwerk bepaald aan de hand van gewicht, vorm, volume, kleur en absorptiespectra van het artikel. Op die manier identificeert de MatchX™-technologie het product zelf en zijn fraudegevoelige streepjescodes overbodig.

De MatchX™-technologie kan ook bij andere toepassingen worden gebruikt. We kunnen onze klanten bijvoorbeeld helpen hun producten efficiënt te identificeren of te classificeren door 'digitale vingerafdrukken' te creëren op basis van zo min mogelijk productinformatie.