Alumniverhaal

''Mijn onderzoek richt zich op angst en depressie onder zwangere vrouwen. ''

Augustus 2010 ben ik afgestudeerd. Ik werk nu als promotieonderzoekster bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) binnen het veld van psychiatrische epidemiologie.

Ondanks dat deze baan niet naadloos aansluit bij mijn opleiding bevalt het wel heel goed

Mijn onderzoek richt zich op angst en depressie onder zwangere vrouwen. Ondanks dat deze baan niet naadloos aansluit bij mijn opleiding bevalt het wel heel goed. Er komt net iets meer van de medische hoek bij kijken en dat is hetgeen ik ook altijd interessant gevonden heb.      

Omdat we op het moment nog in de fase van dataverzameling zitten binnen het onderzoek is mijn week redelijk gestructureerd. Elke dag ben ik sowieso een halve dag bezig met de logistiek die komt kijken bij de dataverzameling (versturen vragenlijsten, emails van deelneemsters beantwoorden en contact met verloskundigen houden). Andere zaken zijn literatuuronderzoek; constant in de gaten houden wat er speelt binnen het veld, het bijwonen van periodieke meetings waarin collega’s hun onderzoek bespreken en ook een stukje opleiding (volgen van vakken en cursussen). 

Een leuk aspect aan mijn baan vind ik de diversiteit. Juist omdat het onderzoek nog in de fase van dataverzameling zit komen er allerlei soorten werkzaamheden bij kijken.

 In een latere fase van het promotietraject zal ik voornamelijk bezig zijn met data analyse en het schrijven van artikelen en zal de diversiteit iets minder worden. Verder krijg ik ook best veel vrijheid wat betreft de manier waarop ik mijn werk aanpak wat ik zelf ook heel fijn vind. Ook heb ik voor het onderzoek veel contact met deelneemsters (in dit geval zwangere vrouwen) en verloskundigen.