Studentenverhaal

“Moleculaire Levenswetenschappen gaf me het idee dat je behalve heel breed ook heel diep de zaken induikt.”

Justin Tauber heeft de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen gekozen omdat het hem een goede combinatie leek van scheikunde, natuurkunde en biologie.

Ik heb niet voor de opleiding Biotechnologie gekozen, omdat ik graag dingen wil onderzoeken en ideeën uit wil werken. "Bij Moleculaire Levenswetenschappen houd je je veelal bezig met het bedenken van nieuwe processen, bij de opleiding Biotechnologie ligt meer de nadruk op hoe je een bestaand proces kunt opschalen.”

Ik was in het begin bang dat de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen niet diep genoeg in de stof zou duiken, maar het gaat haast nog dieper dan ik zou willen.

Opleiding

“De opleiding Moleculaire Levenswetenschappen bevalt me goed. De ouderejaars vangen je goed op en je kunt ze altijd dingen vragen. Ik was in het begin bang dat de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen niet diep genoeg in de stof zou duiken, maar het gaat haast nog dieper dan ik zou willen. Laat je overigens niet afschrikken van het onderwerp moleculen bij Moleculaire Levenswetenschappen. Als je gewoon nieuwsgierig bent kom je al een heel eind. De vakken zijn uitdagend, maar je hebt veel contacturen en daarbuiten hoef je niet veel te doen. Tijdens de vele practica word je erg gestimuleerd om erover na te denken, in plaats van dat je alleen een kant-en-klaar stappenplan opvolgt. En je kunt ook altijd dingen aan je docenten vragen buiten de lestijden!“

Studentenleven

“Ik vind Wageningen als studentenstad veel gezelliger dan ik had verwacht. Ik kom uit Haarlem en daar staat Wageningen echt bekend als landbouwhogeschool. Maar Wageningen University is totaal geen landbouwhogeschool meer.

Iedereen woont hier op kamers, en heeft dus nieuwe familie nodig. Dus je hebt heel snel hechte banden met mensen en je doet erg veel samen. Ik ben zelf lid van de studenten- en jongerenvereniging Unitas, waar ik lid van een jaarclub ben en veel doe voor het verenigingsblaadje. Ik ben ook zeer actief met de gezellige studievereniging van Moleculaire Levenswetenschappen ‘Alchimica’, waar ik in verschillende commissies zit en meedoe aan de activiteiten.”

Toekomstplannen

“Ik heb nog geen vast toekomstplan. Ik zou graag mijn stage van de master in het buitenland doen. Ook zou ik graag een PhD doen en verder willen gaan in het onderzoek. En dan maakt het me niet uit of dat onderzoek voor de Universiteit of voor een bedrijf is.”