opleidingen van Wageningen University  goed beoordeeld door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

Nieuws

NVAO zeer te spreken over Wageningse opleidingen

Gepubliceerd op
4 juli 2013

Van de 35 opleidingen van Wageningen University die de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in 2012 visiteerde, kregen er 23 het oordeel 'goed' en 12 het oordeel 'voldoende'. Dit is binnen de beoordelingsmaatstaven van de NVAO een uitzonderlijk goede prestatie. De NVAO geeft over het algemeen in minder dan tien procent van de gevallen een hoger oordeel dan 'voldoende'.

Zes jaar geaccrediteerd

Vrijdag 28 juni 2013 kregen 31 opleidingen het goede nieuws van de NVAO. Het oordeel van vier andere opleidingen werd al eerder dit jaar bekendgemaakt. Een accreditatie geldt voor een termijn van zes jaar.

Accreditatie Aardwetenschappen en Scheikunde

De 35 onlangs geaccrediteerde opleidingen zijn nergens anders in Nederland en Belgiƫ te volgen. De tien andere opleidingen van Wageningen University, wel vergelijkbaar met programma's aan andere universiteiten, worden in 2015 beoordeeld. Dit zijn opleidingen op het gebied van Aardwetenschappen en Scheikunde.

Aangepaste beoordelingsschalen NVAO

Bij de vorige visitatie van de opleidingen in de clusters Aardwetenschappen en Scheikunde hanteerde de NVAO slechts twee smaken: 'voldoende' of 'onvoldoende'. Alle opleidingen scoorden toen uiteraard voldoende. Sinds 1 januari 2011 geeft de NVAO ook kwalificaties als 'goed' of 'uitmuntend'.