Banner

Na maart Nederlandse appels snel opeten

Gepubliceerd op
13 maart 2015

In Nederland worden appels en peren in augustus/september geoogst, maar we kunnen bijna het hele jaar “verse” appels en peren kopen. Dat komt omdat we ze onder strikt gecontroleerde omstandigheden kunnen bewaren. Maar tijdens de bewaring rijpen ze langzaam verder. Dus als je na maart een Nederlands product koopt, moet je ze snel opeten omdat ze anders overrijp en zacht worden. Een oplossing hiervoor is de appels en peren in de koelkast bewaren, maar dat doet niemand. De meeste mensen hebben geen idee dat appels en peren bewaard worden.

Bananen en andere (sub)tropische vruchten worden na transport (over zee in gekoelde containers) vaak gerijpt in speciale rijpingscellen om het product “ready to eat”  in de winkel te leggen. Bij banaan kun je aan de buitenkant goed zien of de vrucht rijp is, bij bijvoorbeeld avocado en mango niet. Omdat de vruchten dus al rijp zijn als ze in de winkel liggen, kun je ze niet lang meer bewaren. Dus moet je ze snel opeten, anders zijn ze overrijp en gooi je ze weg.