Studentenverhaal

"Natuurlijk heb ik in mijn vrije tijd geprobeerd zoveel mogelijk van Australië te zien"

Hetty Manenschijn is recentelijk afgestudeerd als master moleculaire levenswetenschappen. Ze heeft een stage gedaan bij CSIRO Australian Animal Health Laboratorium in Geelong, Australië.

'Ik wilde altijd al het land van de kangoeroes bezoeken. Toen mijn thesis begeleider vertelde dat hij een onderzoeksgroep in Australië kende die met HIV werkt zag ik mijn kans en ging ervoor.’

Het project

Human Immunodeficiency Virus (HIV) is bekend omdat het AIDS veroorzaakt, een ziekte die jaarlijks zorgt voor miljoenen sterfgevallen. Tijdens mijn stage heb ik de structuur van HIV tijdens de eerste stappen van infectie bestudeerd met Electron Microscopy (EM). Recente resultaten wezen er namelijk op dat het virus zich structureel reorganiseert tijdens infecties en mijn taak was om een manier te vinden om deze herstructurering in kaart te brengen.

Opmerkelijk

Het was heel interessant om te werken met een virus dat mogelijk erg gevaarlijk is. Ik werkte in een PC3-level lab, waarbij je bijvoorbeeld een speciaal uniform aan moet en een douche moet nemen elke keer dat je het lab uitgaat.

Over Australië

Natuurlijk heb ik in mijn vrije tijd geprobeerd zoveel mogelijk van Australië te zien. Na mijn stage heb ik een treinkaartje gekocht en 2 maanden rondgereisd om meer te zien van dit fascinerende land. Ik wilde graag Uluru (Ayers Rock) zien en zoveel mogelijk lokale wilde dieren (kangoeroe, koala’s, wallaby’s, kaketoes, krokodillen en pinguïns) spotten. Toch was het hoogtepunt van mijn reis het duiken bij ‘The Great Barrier Reef’. Hier werd ik omringd door veel gekleurde vissen en achtervolgd door een nieuwsgierige zeeschildpad! Het was geweldig!