Nieuws

Nieuwe ruimte voor KANON bij PPO in Valthermond

Gepubliceerd op
28 juni 2011

Op 24 juni jl. heeft de Drentse gedeputeerde Tanja Klip een multifunctionele ruimte geopend voor KANON (Kenniscentrum Agro Noord Oost Nederland) op PPO proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond. Met deze nieuwe ruimte geeft Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), onderdeel van Wageningen UR, het proefbedrijf een centrumfunctie in de regio. Het biedt KANON de mogelijkheid om er tal van activiteiten te organiseren.


Opening KANON

Proefbedrijf ’t Kompas van PPO in Valthermond fungeert als thuisbasis voor KANON. Op deze locatie bleek een groeiende behoefte aan een multifunctionele ruimte voor de ontvangst van groepen (studiegroepen, AOC-studenten, symposia etc.). De totstandkoming van de ruimte is mede mogelijk gemaakt door een subsidie voor praktijkleervoorzieningen voor agrarisch onderwijs. AOC Terra en AOC Oost maken vanaf nu gebruik van de ruimte voor praktijklessen.

Gedeputeerde Tanja Klip verrichtte de openingshandeling. In haar toespraak benadrukte zij de grote uitdagingen waarvoor de Veenkoloniën staan. Van de ketenpartijen (zowel telers als afnemers) wordt veel flexibiliteit en innovatievermogen verwacht. Klip constateerde dat door KANON de samenwerking in de Veenkoloniën goed tot stand is gekomen en ze verwacht dat KANON als kenniscentrum en samenwerkingsverband daarin ook in toekomst een stimulerende rol zal hebben.

De opening werd gecombineerd met de prijsuitreiking van de “Wim Luijkx innovatiebokaal 2010”. Het Wim Luijkx Innovatiefonds (WLIF) wil ondernemers stimuleren en ondersteunen bij innovaties op hun bedrijven. Diederik van Liere heeft de verkiezing ‘Innovatie van het jaar 2010’ gewonnen met zijn inzending “ganzen weren met bewegend draad”.

Voor meer informatie vanuit het Wim Luijkx Innovatiefonds kunt u contact opnemen met Margje Dunnik, tel 06 1340 5574.