Alumniverhaal

''Nu heb ik een baan als ‘Onderzoeker lokaal alcoholbeleid’ bij STAP. ''

Ik heb de master Health and Society afgerond. Ik vond de studie leuk en vooral heel divers! Nu heb ik een baan als ‘Onderzoeker lokaal alcoholbeleid’ bij STAP. Dit is een instituut in Utrecht dat advies geeft en onderzoek doet over alcoholbeleid. Wetenschappelijk onderzoek wordt vertaald naar de praktijk.

Je helpt, draagt ergens aan bij en je ziet dat het effect heeft.

Ik houd mij bezig met het uitvoeren van onderzoek, voornamelijk naar de naleving van leeftijdsgrenzen voor de aanschaf van alcohol door jongeren. Deze onderzoeken doe ik in opdracht van gemeenten en regio’s in Nederland. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld aan STAP vragen om een onderzoek te doen naar de naleving van de leeftijdsgrenzen voor alcohol. Ik kan dan onderzoeken hoe het alcoholbeleid wordt nageleefd. De resultaten van dit onderzoek koppel ik dan weer terug naar de gemeenten en ik geef advies met betrekking tot hun alcoholbeleid.

Het werk bij STAP bevalt me super goed! Het is een leuke baan en ik heb het naar mijn zin. Het werk is afwisselend en gevarieerd. Daardoor heb je veel ruimte om je verder te ontwikkelen: je kunt je eigen interesse in je werk kwijt en je hebt inspraak in wat je doet. Ik vind het ook leuk dat je echt ergens mee bezig bent. Je helpt, draagt ergens aan bij en je ziet dat het effect heeft. Bijvoorbeeld dat steeds meer gemeenten en regio’s in Nederland een beter alcoholbeleid uitvoeren. Je krijgt veel verstand van een bepaald onderwerp, je wordt expert en je gaat echt de diepte in.