Nutrition and Disease: Nutrition, Heart disease and Diabetes

MOOC

Nutrition and Disease: Nutrition, Heart disease and Diabetes

In de MOOC Nutrition, Heart disease and Diabetes maak je kennis met de nieuwste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij het ontstaan, de behandeling en de prognose van hart- en vaatziekten en diabetes mellitus.

Je leert over de huidige stand van zaken in het onderzoek over voeding en cardiometabole aandoeningen. Verder leer je hoe cardiometabole aandoeningen kunnen worden voorkomen op het bevolkingsniveau door aanpassingen in voeding en levensstijl.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

do 21 november 2019 tot do 11 juni 2020

vr 7 februari 2020 tot do 8 oktober 2020

vr 12 juni 2020 tot do 4 februari 2021

Datum

di 3 maart 2020 tot do 2 juli 2020

di 7 juli 2020 tot do 29 oktober 2020

di 3 november 2020 tot do 25 februari 2021

Duur 5 weken, 6-8 uur per week
Locatie Online
Prijsomschrijving Lesstof gratis, certificaat na betaling

Meer informatie

Over de cursus

Wil je meer weten over de rol van voeding bij aandoeningen van de bloedsomloop en diabetes? Meld je aan voor deze cursus en leer meer over hartziekten, beroertes, andere vormen van hart- en vaatziekten, diabetes en hoe vaak deze aandoeningen wereldwijd voorkomen. Je leert over risicofactoren die beïnvloedbaar zijn, zoals bloeddruk en bloedlipiden, en de invloed daarvan op deze ziekten.

Na het afronden van deze MOOC ben je op de hoogte van de laatste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij het ontstaan, de behandeling en de prognose van hart- en vaatziekten en diabetes mellitus.

Voor wie?

Deze cursus is vooral nuttig voor professionals (in opleiding) uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding of cardiometabole aandoeningen (bijv. diëtisten, epidemiologen, medewerkers gezondheidsbevordering, artsen, gezondheidsbeleidsmakers, voedingsvoorlichters, biologen, voedingsdeskundigen).

Wat je gaat leren

  • De rol van voedingsfactoren bij het ontstaan, de progressie en de behandeling van cardiometabole ziekten
  • Welke biologische processen een rol spelen bij het ontstaan van hart- en vaatziekten en diabetes.
  • Richtlijnen voor primaire preventie
  • De belangrijkste diagnostische technieken en behandelingen voor cardiometabole ziekten

Professional Certificate Programme

Nog meer leren? Volg het complete Professional Certificate Programme Nutrition and Disease om een certificaat te behalen. Dit programma bestaat uit twee MOOC’s: Nutrition, Heart disease and Diabetes and Nutrition and Cancer. In het Professional Certificate Programme Nutrition and Disease leer je over de wisselwerking tussen voedingsstoffen, voedingsgewoontes en cardiometabole aandoeningen (hart- en vaatziekten en diabetes). 

Lees meer

Maak kennis met de docenten

Andere interessante MOOCs

Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs: