MOOC

Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer

Kanker. De nummer 1 doodsoorzaak. Wereldwijd wordt een op de acht sterfgevallen veroorzaakt door kanker. Hiermee heeft kanker hart-en vaatziekten ingehaald. Uit wereldwijde trends blijkt dat het merendeel van al deze sterfgevallen zich voordoet in lage- en middeninkomenslanden. En dat terwijl kanker voor een deel te voorkomen is.

Maak kennis met de nieuwste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij de preventie, het ontstaan en de progressie van kanker in de online cursus Nutrition and Cancer.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 6 juli 2021 tot di 1 maart 2022

di 2 november 2021 tot di 5 juli 2022

Datum

di 2 november 2021 tot di 12 april 2022

di 1 maart 2022 tot di 16 augustus 2022

Duur 5 weken, 6-8 uur per week
Prijs € 124,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €124.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Is het risico op kanker te verminderen door gezonde voeding en/of levensstijl? Speelt voeding een rol bij de behandeling van kanker? Hebben ex- kankerpatienten baat bij bepaalde voeding in hun herstel en de kans op terugkeer?

Er is veel onderzoek gedaan naar de rol van voeding en lichaamsbeweging ter preventie van kanker. Hieruit zijn aanbevelingen voor kankerpreventie voortgekomen. Er is- en wordt echter veel minder onderzoek gedaan naar de rol van voeding en de progressie van kanker. Toch komt er steeds meer bewijs dat gezonde voeding een gunstige rol kan spelen bij- en na de behandeling van kanker.

Meld je aan voor deze online cursus Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer en leer over de rol van voeding bij het ontstaan, de progressie en de behandeling van kanker. Ontdek kanker en voeding vanuit het perspectief van een patholoog, epidemioloog, patiënt, diëtist, chirurg, wetenschapper en de farmacie en ontdek welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen.

Kortom; in deze MOOC wordt aandacht besteed aan het verband tussen allerlei voedingsmiddelen (zoals groenten, vlees, voedingssupplementen en alcohol) en levensstijlfactoren (zoals lichaamssamenstelling en lichaamsbeweging) en het ontstaan, behandeling en de progressie van de meest voorkomende soorten kanker (zoals dikkedarm-, borst-, prostaat- en longkanker).

Voor wie?

Diëtisten en artsen krijgen vaak vragen van kankerpatiënten over wat zij zelf kunnen doen ter ondersteuning van hun herstelproces. Na het afronden van de online cursus heb je een solide wetenschappelijke basis om alle beschikbare informatie over voeding en kanker beter op waarde te schatten en te interpreteren en om zorg te dragen voor je eigen gezondheid en/of die van je patiënten.

De cursus Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer is vooral nuttig voor professionals (in opleiding) uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding of oncologie (bijv. diëtisten, epidemiologen, gezondheidsbeleidsmakers, artsen, zorgverleners, voedingsvoorlichters, biologen en voedingswetenschappers).

Wat je gaat leren

  • Opzet van onderzoek naar het verband tussen voeding en kanker
  • Risicofactoren op het vlak van voeding en levensstijl voor de ontwikkeling van en overlevingskansen bij kanker
  • De mechanismen waarmee voeding invloed heeft op kanker
  • Richtlijnen voor de primaire en tertiaire kankerpreventie voor het grote publiek en voor chronische of voormalige kankerpatiënten
  • Welk wetenschappelijk bewijs ten grondslag ligt aan voedingsrichtlijnen

Professional Certificate Programme

Nog meer leren? Volg het complete Professional Certificate Programme Nutrition and Disease om een certificaat te behalen. Dit programma bestaat uit twee MOOC’s: Nutrition, Heart disease and Diabetes en Nutrition and Cancer. In het Professional Certificate Programme Nutrition and Disease, leer je over de wisselwerking tussen voedingsstoffen, voedingsgewoontes en cardiometabole aandoeningen (hart- en vaatziekten en diabetes).

Lees meer

Maak kennis met de docenten

Andere interessante MOOCs

Vind je de MOOC Nutrition and Disease: Nutrition and Cancer interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs:

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

//wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f