
MOOC
Nutrition and Health: Food Safety
Je leert over bacteriën, bestrijdingsmiddelen en gezondheidsgevaren in voedsel. Deze gratis online cursus wordt aangeboden als MOOC, wat betekent dat je kunt studeren in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt.
Over de cursus
Er komen dagelijks voedselschandalen en terugroepacties in het nieuws. De ene dag zijn het enge bacteriën in vlees, en de volgende dag gaat het om gevaarlijke bestrijdingsmiddelen in fruit. De één zegt dat vlees goed moet worden verhit om door voedsel overgedragen ziektes te voorkomen, terwijl een ander waarschuwt dat je voedsel vooral niet moet verhitten om de vorming van giftige stoffen tegen te gaan.
Veel consumenten maken zich zorgen over de tegenstrijdige en verwarrende boodschappen over de gezondheidsgevaren van voedsel.
In deze cursus over voeding en gezondheid leer je welke gevaren voedsel kan opleveren en krijg je handvatten om zelf in te schatten hoe groot het risico is. Je leert over het effect van voedselverwerking, de gedeelde verantwoordelijkheid in de voedselketen en het voorkómen van voedselvergiftiging. Na deze cursus herken je het verschil tussen een voedingsmythe en een daadwerkelijk risico. Tot slot leer je hoe verschillende risico's tegenwoordig op een wetenschappelijke manier kunnen worden afgewogen.
Wat je gaat leren
- Overzicht van de gezondheidsgevaren van voedsel
- Basiskennis van microbiologische en toxicologische risicoanalyse
- Hoe je de overdaad aan informatie over voedselgevaren beter kunt interpreteren
- Waarom gevaar nooit helemaal uit te sluiten valt
- Hoe voedselgevaren verminderd kunnen worden
Maak kennis met de docenten
Andere interessante MOOCs
Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs: