
MOOC
Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition
Je leert van Wageningse tophoogleraren over micronutriënten en ondervoeding en de invloed daarvan op mensen. Deze online cursus wordt aangeboden als MOOC en maakt deel uit van het Professional Certificate Programme Nutrition and Health.
Over de cursus
Voedsel speelt een centrale rol in onze samenleving, maar er zijn niet veel mensen die echt begrijpen wat het met ons lichaam doet. Leer meer over voeding en de verregaande invloed ervan op je huidige en toekomstige gezondheid. De cursus gaat specifiek over ondervoeding en micronutriënten. Het hooglerarenteam van Wageningen University & Research laat je kennismaken met vitamines en mineralen en hun rol voor de gezondheid.
In de online cursus worden het gehalte aan micronutriënten in voedsel en de rol van de verschillende micronutriënten in het lichaam behandeld. Daarnaast komt aan bod wat voor effect gebrekkig voedsel kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarbij gaat het in het bijzonder over wereldwijde honger en ondervoeding.
Hoewel er geen voorkennis vereist en nodig is sluit deze cursus wel goed aan op de MOOC Macronutrients and Overnutrition.
Wat je gaat leren
- Basischemie van vitamines en mineralen
- Samenstelling van voedsel
- De rol van vitamines en mineralen in het lichaam
- Het effect van ondervoeding op de wereldwijde ziektelast
- Strategieën om de voedingstoestand te verbeteren en ondervoeding te bestrijden
Professional Certificate Programme Nutrition and Health
Deze MOOC maakt, samen met de Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition, deel uit van het Professional Certificate Programme Nutrition and Health waarin je meer leert over voeding, voedingsmiddelen en de invloed van je voedingspatroon op je gezondheid.
Maak kennis met de docenten
-
prof.dr.ir. AH (Sander) Kersten
Professor, Division of Human Nutrition -
dr.ir. A (Alida) Melse-Boonstra
Assistent Professor, Division of Human Nutrition -
dr.ir. ID (Inge) Brouwer
Associate Professor, Division of Human Nutrition -
dr.ir. GJEJ (Guido) Hooiveld
Assistent Professor, Division of Human Nutrition
Andere interessante MOOCs
Vind je deze MOOC interesssant? Bekijk dan ook eens deze MOOCs: