Nutrition and Health: Micronutrients and Malnutrition

di 5 maart 2019 tot do 27 juni 2019

di 2 juli 2019 tot do 31 oktober 2019

di 5 november 2019 tot do 27 februari 2020

Certificaat Lesstof gratis, certificaat na betaling

Over de cursus

Voedsel speelt een centrale rol in onze samenleving, maar er zijn niet veel mensen die echt begrijpen wat het met ons lichaam doet. Leer meer over voeding en de verregaande invloed ervan op je huidige en toekomstige gezondheid. De cursus gaat specifiek over ondervoeding en micronutriënten. Het hooglerarenteam van Wageningen University & Research laat je kennismaken met vitamines en mineralen en hun rol voor de gezondheid.

In de online cursus worden het gehalte aan micronutriënten in voedsel en de rol van de verschillende micronutriënten in het lichaam behandeld. Daarnaast komt aan bod wat voor effect gebrekkig voedsel kan hebben op de gezondheid van mensen. Daarbij gaat het in het bijzonder over wereldwijde honger en ondervoeding.

Hoewel er geen voorkennis vereist en nodig is sluit deze cursus wel goed aan op de MOOC Macronutrients and Overnutrition.

Wat je gaat leren

• Basischemie van vitamines en mineralen
  • Samenstelling van voedsel
  • De rol van vitamines en mineralen in het lichaam
  • Het effect van ondervoeding op de wereldwijde ziektelast
  • Strategieën om de voedingstoestand te verbeteren en ondervoeding te bestrijden

Professional Certificate Programme Nutrition and Health

Deze MOOC maakt, samen met de Nutrition and Health: Macronutrients and Overnutrition, deel uit van het Professional Certificate Programme Nutrition and Health waarin je meer leert over voeding, voedingsmiddelen en de invloed van je voedingspatroon op je gezondheid.

Maak kennis met de docenten