Studentinformatie

Onderwijsvoorzieningen

Bibliotheek

De bibliotheek van Wageningen UR is gevestigd in het Forumgebouw op de campus. Ze heeft een zeer uitgebreide collectie boeken, tijdschriften en gerelateerde vakliteratuur. De collectie kan ook digitaal geraadpleegd worden via Wageningen UR Digital Library, die naast de eigen collectie ook toegang geeft tot andere collecties, (full text) tijdschriften en bestanden.

Naar Bibliotheek Wageningen

Wageningen University shop

In de Wageningen University shop kun je onder andere studiegidsen, boeken, dictaten en Wageningen UR-gerelateerde (t-shirts, tassen) artikelen vinden. Je kunt deze items nu ook online bestellen via de Wageningen University webshop. 

Forum-gebouw, Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen. Openingstijden: Maandag - Donderdag van 9:00 tot 16:30 uur. Vrijdag van 9:00 tot 14:00 uur. De WUR-shop is gesloten tot maandag 11 augustus.

Email: wurshop.fb@wur.nl

Naar Wageningen University (web)shop

Wageningen in'to Languages

Wageningen in’to Languages is het taleninstituut van Wageningen UR en verzorgt taalcursussen voor studenten, medewerkers van Wageningen UR en externe klanten.

De meest gevraagde cursussen zijn Nederlands, Engels, Frans en Spaans. Wilt u een andere taal leren? Dat kan. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Als student of medewerker aan Wageningen University kun je deze cursussen tegen een gereduceerd tarief volgen.

Naar Wageningen in'to Languages

Wageningen Writing Lab

Het Wageningen Writing Lab is de plek waar je begeleiding op maat kunt vinden bij je schrijfopdrachten. Je kunt hier experimenteren met je aanpak, onder begeleiding van een peer-tutor, die hiervoor speciaal is opgeleid. We zijn makkelijk vindbaar: in de bibliotheek van het Forum.

Naar Wageningen Writing Lab

Studium Generale

Studium Generale is een cultureel en maatschappelijk forum van de universiteit. Regelmatig worden er workshops, symposia, debatten, theater en nog veel meer georganiseerd.

Naar Studium Generale

Sports Centre de Bongerd

Wij bieden studenten en medewerkers van Wageningen UR en Hogeschool Van Hall-Larenstein vele mogelijkheden om te sporten. Je kunt 7 dagen per week terecht op het sportcentrum. Wil je gebruik gaan maken van de faciliteiten ga dan naar de webpagina van het SCB.

Naar Sports Centre de Bongerd

Notebooks en Software

Als student van Wageningen University kun je voordeling notebooks en software bestellen. Vanaf 8 juli 2019 kan via de LaptopShop met korting een laptop worden aangekocht met uitgebreide service.