Online master

Online Master Food Technology

De online master-specialisatie richt zich op de kern van levensmiddelentechnologie: functionaliteit van ingrediënten, procesontwikkeling van duurzaam voedsel en het ontwikkelen van (nieuwe) producten. De specialisatie is onderdeel van de master Food Technology,een van de beste en meest innovatieve programma's in Europa en wereldwijd. Je leert hoe je wetenschappelijk onderzoek doet wat gericht is op voedsel, hoe je levensmiddelen ontwerpt en hoe je productieprocessen verbeterd. Aangezien het programma multidisciplinair is: levensmiddelenchemie, levensmiddelennatuurkunde, levensmiddelenmicrobiologie, proceskunde en voedselkwaliteit, kan je als je afgestudeerd bent in verschillende takken van de levensmiddelenindustrie komen te werken.

Organisator Wageningen University
Locatie Online

Programma Online Master Food Technology

De master specialisatie is een part-time studie, wat je de flexibiliteit geeft om het studeren met je professionele carriere te combineren. In de eerste twee jaar zul je verschillende vakken volgen met een werklast van ±20 uur per week. In het programma zitten ook twee korte bezoeken van 2 weken aan de universiteit, om zo ook de nodige lab-practica te kunnen doen. Na het volgen van vakken ga je een passende stage doen en Master thesis schrijven. Afhankelijk van hoeveel tijd en moeite je investeert, zal het programma drie tot vier jaar duren. Als je het programma voltooid, zul je een Master of Science degree van Wageningen University & Research ontvangen.

Lees meer over het programma (in Engels)

Ervaringen van studenten

Lees meer over de ervaringen van andere studenten. Studenten van de on-campus master Food Technology delen hun ervaringen over de content van het programma en Christina Kothes deelt haar verhaal over hoe het is om een online master te volgen.

Lees het verhaal van Christina

Toekomstige carrière

Mensen die afstuderen aan de master Food Technology hebben goede baankansen in de levensmiddelenindustrie, bij overheden, bij consultancybureaus, bij universiteiten en onderzoeksinstituten.

Lees meer over alumni's carrières (in Engels)

Toelating en aanmelding

De universiteit hanteert specifieke toelatingseisen voor de online masters.

Lees meer over de toelatingseisen en aanmeldingsprocedure (in Engels)

Collegegeld

Het collegegeld wat je moet betalen is afhankelijk van je nationaliteit. EU-studenten betalen hetzelfde wettelijk collegegeld als campusstudenten. Niet-EU-studenten krijgen korting op de reguliere on-campus bedragen. EFTA studenten van buiten de EU/buiten Europa krijgen een korting van 50%.

Lees meer over het collegegeld van deze online master

Ontmoet de docenten