Cursus

Online Programma: Food, Nutrition and Health

In dit online programma voor professionals, verzorgd door prof. dr. ir. Sander Kersten, wereldwijd een toonaangevende expert op het gebied van voeding, leer je de overvloedige informatie over voeding en gezondheid te analyseren en te interpreteren en leer je hoe je een gezondere levensstijl voor jezelf en/of je patiënten kunt ontwikkelen.

Organisator Wageningen University & Research
Duur 4 maanden 6 - 8 uur per week
Prijs € 295,00
Certificaat Yes, for the full program experience
Format Online
Credits Certificaat

Over het online programma Food, Nutrition and Health

Je leert over de samenstelling van macro- en micronutriënten, welke rol ze spelen in je lichaam en hoe ze je gezondheid beïnvloeden. Ook gaat het in de cursus over het energie-evenwicht (homeostase) en de regulering van lichaamsgewicht. Daarnaast leer je welke gezondheidsproblemen samenhangen met over- en ondervoeding. Je leert strategieën om de voedingsstatus te verbeteren en om over- en ondervoeding tegen te gaan op basis van wetenschappelijke kennis. Je leert alles over vetten, eiwitten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water. Na afloop van het programma beschik je over de kennis, vaardigheden en middelen om kritischer te denken over alle voedings- en gezondheidsgerelateerde informatie die voortdurend op ons wordt afgevuurd.

Dit online programma helpt je bovendien een kritische denkwijze te ontwikkelen. Je leert misinformatie over voeding te herkennen doordat je leert beoordelen wat complete onzin is, welke informatie een wetenschappelijke basis heeft en waar de waarheid ergens in het midden ligt.

Dit programma is met name nuttig voor zorgprofessionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van voeding up-to-date willen houden en voor iedereen zonder voedingsachtergrond die in de voedingsindustrie werkt (zoals voedseltechnologen en medewerkers van de juridische, marketing-, HR- of communicatieafdeling). Na afloop van de cursus hebben zorgprofessionals een solide academische kennisbasis op het gebied van voeding die een meerwaarde biedt in de omgang met patiënten en cliënten.

Voor wie?

Dit programma is vooral handig voor professionals in de gezondheidszorg die hun kennis en vaardigheden over voeding willen updaten en voor mensen die in de voedingsindustrie werken met een niet-voedingsachtergrond (zoals voedingstechnologie, juridische zaken, marketing, HR en communicatie). Gezondheidszorgspecialisten zullen profiteren van het verwerven van een solide academische basiskennis op het gebied van voeding die nuttig zal zijn in hun interacties met patiënten en cliënten.

Uiteraard nodigen we iedereen met een gezonde honger naar kennis over Food, Nutrition en Health uit om mee te doen aan deze MOOC.

Baanvooruitzichten

Wat je gaat leren

  • Je leert op welke manier voeding van invloed is op de gezondheid.
  • Je krijgt een inleiding op het gebied van voeding en voedsel.
  • Je leert over de scheikundige basisprincipes en de samenstelling van voedsel, de rol van voedsel in het lichaam en de impact ervan op de gezondheid.
  • Je leert de overvloedige informatie over voeding en gezondheid op waarde te schatten en te interpreteren.
  • Je leert de benodigde vaardigheden om elementaire voedingsstrategieën en -therapieën effectief te beoordelen, op te stellen en toe te passen.

Inhoud van het online programma Food, Nutrition and Health

Dit programma voor professionals bestaat uit twee MOOCs die in willekeurige volgorde kunnen worden gevolgd. De studiebelasting is ongeveer 6-8 uur per week per online cursus en een MOOC duurt ongeveer 7-8 weken. Uiteraard kun je zelf bepalen wanneer en hoe snel je studeert. De totale duur verandert dan mee.

Ontmoet de docenten

    //wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

    //wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f