Cursus

Online Programma: Food Security and Sustainability

Hoe kunnen we op een milieuvriendelijke manier voldoende voedsel produceren om de toenemende wereldbevolking in de toekomst van eten te voorzien? Breid je kennis uit met het online programma Food Security and Sustainability en draag bij aan de prangende uitdaging 9 miljard mensen in 2050 duurzaam van voedsel te kunnen voorzien.

Organisator Wageningen University & Research
Duur 5 maanden 7 - 9 hours per week
Locatie Online
Prijs € 108,00
Certificaat Yes, for the full program experience

De groeiende bevolking (9 miljard in 2050!) van voedsel voorzien wordt een steeds lastigere opgave. Er is dan ook een dringende oplossing nodig. We moeten onze kennis vergroten, onderzoek doen en de mogelijkheden verkennen als we dit probleem de wereld uit willen helpen. Draag jouw steentje bij en help mee om deze puzzel op te lossen. Je kunt nu beginnen door je kennis over voedselproductiesystemen, voedselzekerheid, duurzame ontwikkeling in de landbouw en veeteelt en systeemdenken te vergroten.

Food Security and Sustainability, een online programma voor professionals, is opgezet door wereldberoemde experts van o.a. Wageningen University & Research en is bedoeld om je te verdiepen in bijzondere vakgebieden die in het middelpunt van de belangstelling staan. Na afronding van dit programma ontvang je een prestatiecertificaat als bewijs van je verworven kennis.

Wat je gaat leren

  • Dat voedselzekerheid afhankelijk is van voedselbeschikbaarheid, toegang tot voedsel en voedselverbruik en -stabiliteit
  • Hoe we genoeg voedsel kunnen produceren voor iedereen
  • Hoe duurzaam verschillende voedselproductiesystemen zijn
  • Hoe toegang tot voldoende, gezond en veilig voedsel voor iedereen kan worden gegarandeerd
  • En welke actoren en activiteiten ertoe bijdragen om voedselzekerheid te bereiken op internationaal, nationaal, lokaal, huishoudelijk en individueel niveau

Inhoud van het online programma Sustainable Food Security

Dit Food Security and Sustainability-programma bestaat uit drie MOOC's, waarvan je de volgorde zelf kunt bepalen. Je besteedt ongeveer 7-9 uur per week aan elke online cursus en elke MOOC duurt gemiddeld 6 weken. Uiteraard mag je in je eigen tijd en tempo studeren, dus je kunt zelf de duur aanpassen.