Cursus

Online Programma: Nutrition and Disease

Maak kennis met de nieuwste inzichten over de rol van voeding en levensstijl bij het ontstaan en de progressie van ziektes en leer wetenschappelijk bewijs op dit gebied analyseren en beoordelen.

Organisator Wageningen University & Research
Duur 3 maanden 6 - 8 uur per week
Locatie Online
Prijs € 146,00
Certificaat Yes, for the full program experience

Over het online programma Nutrition and Disease

Mensen worden steeds ouder. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de gemiddelde levensverwachting wereldwijd 71,4 jaar, gebaseerd op gegevens van 2015. Voor hoge-inkomenslanden ligt de gemiddelde levensverwachting zelfs op 80-87 jaar.

Tegelijkertijd krijgen steeds meer mensen te maken met kanker, hartziekten en diabetes. In dit online programma leer je wat de rol van voeding is bij deze ziektes. We bespreken op welke manier iemands eetgewoonten de gezondheid beïnvloeden en waarom gezonde voeding belangrijker is dan ooit. Je leert wat een gezond eetpatroon is en hoe dit van invloed is op gezondheid en ziekte. Dankzij een multidisciplinaire benadering doe je bovendien inzichten op die je helpen wetenschappelijk onderzoek naar voeding en ziektes op waarde te schatten en bewuste keuzes te maken.

Dit online programma is vooral nuttig voor professionals uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding, oncologie, hart- en vaatziekten en/of diabetes (bijv. diëtisten, epidemiologen, gezondheidsbevorderaars, studenten geneeskunde, artsen, gezondheidsbeleidsmakers, voedingsvoorlichters, biologen en voedingswetenschappers). De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die zijn kennis over dit onderwerp wil opfrissen of die overweegt onderzoek te gaan doen op dit gebied. Na het afronden van dit programma beschik je over solide academische kennis op basis waarvan je beter kunt communiceren met patiënten, het grote publiek en andere professionals. Dit programma is niet bedoeld voor patiënten die op zoek zijn naar richtlijnen voor tijdens hun behandeling.

Wat je gaat leren

  • De rol van voeding en levensstijl bij de preventie en progressie van kanker, hart- en vaatziekten en diabetes mellitus.
  • Je ontwikkelt een kritische denkwijze ten aanzien van onderzoek op het gebied van voeding en ziektes.
  • Je leert informatie met een solide wetenschappelijke basis onderscheiden van misinformatie.
  • Je leert de overvloedige informatie over voeding en ziektes op waarde te schatten en te interpreteren.
  • Je leert aanbevelingen voor een gezonde levensstijl op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten te begrijpen.

Inhoud van het online programma Nutrition and Disease

Dit online programma voor professionals bestaat uit twee MOOC’s die in willekeurige volgorde kunnen worden gevolgd. De studiebelasting is ongeveer 6-8 uur per week per online cursus en een MOOC duurt ongeveer 5 weken. Uiteraard kun je zelf bepalen wanneer en hoe snel je studeert. De totale duur verandert dan mee.