Online Programma: Tourism in Transition: Exploring a Sustainable Future

Wist je dat toerisme, de recreatie- en reissector, een van ‘s Werelds grootste industrieën is? Er zijn echter vele uitdagingen, waaronder de urgente uitdaging om de verantwoordelijkheid te nemen duurzamer te worden. In dit bekroonde, uit drie cursussen bestaande, programma van Wageningen University & Research nodigen wij je uit tot reflectie: Wat is jouw visie op duurzaam toerisme? Doe mee en help verandering teweegbrengen in deze belangrijke industrie. Schrijf je nu in!

Organisator Wageningen University & Research
Duur 5 maanden, 5 - 7 uur per week
Prijs € 441,00
Certificaat Yes, for the full program experience
Format Online
Credits Certificaat

Inhoud van het online programme: Tourism in Transition: Exploring a Sustainable Future

Het ingrijpende effect van toerisme

Gedurende de laatste decennia is het maatschappelijke en ecologische effect van toerisme significant toegenomen. De ontwikkelingen in deze sector staan in verband met grote veranderingen op het gebied van cultuur, politiek, technologie en milieu, en hebben daarmee een weerslag op de kwaliteit van leven van alle betrokkenen.

In haar ambitie te blijven groeien, en zelfs na de coronacrisis zo snel mogelijk ‘terug naar normaal’ te willen, lijkt de toeristische sector ongevoelig voor de duurzaamheidsproblematiek. Met de nog grotere uitdaging die klimaatverandering met zich meebrengt voor de toeristische sector en de mensheid in het algemeen, is een paradigmaverschuiving hard nodig.

Onderzoek naar een duurzame toekomst voor toerisme

Dit Professional Certificate Programme biedt een holistische kijk op de industrie, en leidt tot een eigen beeld van duurzaam toerisme. Teneinde de ontwikkeling van nieuwe ideeën te stimuleren is er een platform beschikbaar waarop volop gediscussieerd kan worden over dergelijke innovaties.

Ik heb buitengewoon genoten van de cursus en veel geleerd over de toeristische sector!

1. Inleiding toerisme: een uitgebreid overzicht

In plaats van de, in het toerisme-onderwijs gebruikelijke, focus op groei en toegepast hospitality management, biedt de eerste cursus in dit programma een volledig overzicht van het complexe fenomeen. Van de opkomst van toerisme tot haar huidige impact op de maatschappij en de omgeving.

2. De toekomst herontwerpen

In het tweede deel van het programma pas je je discussievaardigheden toe op de verschillende maatschappijwetenschappelijke perspectieven op toerisme. Je leert over de vele verschillende ontwikkelingen in de sector, zoals ecotoerisme en vrijwilligers-toerisme. Samen met je team presenter je een eigen casus.

3. Toerisme en klimaatverandering

Ondanks het substantiële effect dat toerisme heeft op klimaatverandering blijft de sector exponentieel groeien; een zorgwekkende ontwikkeling. Daarom richten we ons in dit derde deel op de onderlinge relatie tussen toerisme en klimaatverandering. Leer meer over de belangrijkste mitigatie en adaptatie strategieën en hoe je deze kunt toepassen in je persoonlijke situatie en die van je organisatie.

Voor wie?

Je wilt toerisme graag door een andere bril bekijken? Of je nu werkt in de toeristische sector or een doorgewinterd reiziger bent, ga mee op deze reis om de paradigmaverschuiving te bewerkstelligen die de toeristische industrie zo hard nodig heeft. Samen kunnen we toerisme duurzaam maken. Schrijf je nu in!

Wat ga je leren

• Herken en co-creëer toekomstscenario’s waarmee je bedrijfsplannen en projectvoorstellen kunt schrijven voor je werkomgeving
  • Leer toerisme zien als een complex maatschappelijk en ecologisch fenomeen
  • Krijg breed zicht op de ontwikkeling van mondiaal toerisme
  • Leer over de laatste ontwikkelingen in de sector
  • Neem deel aan de dialoog over de ontwikkelingen en de toekomst van het toerisme

Inhoud van het online programma 'Tourism in Transition: Exploring a Sustainable Future'

Dit online programma bestaat uit drie MOOCs, Massive Open Online Courses, die in willekeurige volgorde gevolgd kunnen worden. Je investeert 5-7 uur per week in elke onlinecursus, en elke MOOC duurt 5-6 weken. Uiteraard kun je in je eigen tempo studeren en zodoende de duur aanpassen.

Class Central heeft de eerste MOOC bekroond als een van ‘s Werelds beste onlinecursussen. De tweede MOOC werd in 2019 genomineerd voor de jaarlijkse edX® award.

Ontmoet de docenten

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/5464c5d4