Cursus

Online programma: Sustainable Tourism

Wist je dat de toeristische sector wereldwijd een van de grootste sectoren is? Deze sector wordt geconfronteerd met vele uitdagingen, met als belangrijkste de verduurzaming van de sector.

Organisator Wageningen University & Research
Duur 4 maanden 6 - 8 uur per week
Locatie Online
Prijs € 146,00
Certificaat Yes, for the full program experience

Over het online programma Sustainable Tourism

Het maatschappelijke belang van het toerisme is in de afgelopen decennia sterk toegenomen. Volgens de World Travel and Tourism Council vertegenwoordigt het toerisme wereldwijd ruim 9% van het bruto binnenlands product (BBP) en is deze sector goed voor bijna 8% van de banen. Maar toerisme is meer dan alleen een krachtige economische factor. Deze sector reageert zeer sterk op grote wereldwijde veranderingen op cultureel, politiek, technologisch en milieutechnisch vlak. Het toerisme beïnvloedt de kwaliteit van leven en het welzijn van mensen en regio's en speelt een belangrijke rol bij de gemeenschaps-, regionale en stedelijke ontwikkeling. De verduurzaming van het toerisme komt de hele gemeenschap ten goede.

Meld je nu aan voor dit programma en help het toerisme groener te maken!

In dit programma leer je over de ontwikkelingen in het toerisme en de onderlinge samenhang van toerisme, economie, maatschappij en milieu. Daarnaast leer je over de verschillende vormen van duurzaam toerisme, zoals ecotoerisme.

Baanvooruitzichten

  • De toerismesector is een van de grootste sectoren ter wereld!
  • In de Europese Unie zijn zo'n 12 miljoen mensen werkzaam in de toerismesector en dat aantal neemt nog steeds toe.
  • De reis- en toerismesector is een van de grootste economische sectoren. Er is dan ook altijd behoefte aan kundige mensen met een vernieuwende kijk op deze sector.

Inhoud van het online programma Sustainable Tourism

Dit online programma voor professionals bestaat uit twee MOOCs, Massive Open Online Courses, die in willekeurige volgorde kunnen worden gevolgd. De studiebelasting is ongeveer 6-8 uur per week per online cursus en een MOOC duurt ongeveer 5-6 weken. Uiteraard kun je zelf bepalen wanneer en hoe snel je studeert. De totale duur verandert dan mee.

De gevolgen van Covid-19 (Corona) op het toerisme

De toerisme branche wordt hard geraakt door de gevolgen van de uitbraak van Covid-19 (Corona virus). De gevolgen zijn reeds overweldigend zichtbaar. Hoe gaan we hiervan herstellen? Kunnen we hier uberhaupt helemaal van herstellen? Wat gaat het voor effect hebben op het gedrag van toeristen? Hoe pakken we de draad weer op? Omdat dit zo’n relevante kwestie is zullen we hiervoor ruimte maken in onze toerisme MOOCs, op het discussie platform en in de case studies.