Op kamers in Wageningen

Studentinformatie

Op kamers in Wageningen

Je gaat studeren en krijgt meer vrijheid en zelfstandigheid. Dan wil je misschien ook op kamers wonen. De meeste studenten wonen op kamers in Wageningen. Erg gezellig. En je kunt zo volop genieten van het studentenleven.

Op kamers

Volop genieten van het studentenleven

Het is niet altijd makkelijk om een studentenkamer in Wageningen of omgeving te vinden. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer kans je maakt. Schrijf je daarom vroeg in.

Uitgaan en uitzicht

Je hebt allerlei mogelijkheden in Wageningen en er zit altijd wel iets voor je tussen. Zo kun je wonen in een oud studentenhuis in het centrum waar je naast de deur het uitgaansleven kunt proeven. Maar je kunt ook op kamers op de 17e verdieping in een studentenflat met prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei. Of wat dacht je van een gezellige barak op ‘Droef’ met eigen kippen en een eigen tuintje. Het kan allemaal.

Samen koken en eten

Bij veel huizen kook en eet je samen met je huisgenoten. Ook kan je samen uit in één van de flatkroegen. Of lekker dansen op een studentenvereniging of bijkletsen in een van de vele kroegen. Erg leuk zo gezamenlijk wonen. Maar als je rustig wilt studeren kan dat natuurlijk ook.

Inschrijven

Zoek je een kamer? Schrijf je dan vanaf 1 januari al in bij Idealis. Woningcorporatie Idealis is dé studentenhuisvester bij uitstek in Wageningen.

> Ga naar Idealis

Ook kan je een kamer vinden via de HousingDesk Wageningen. Dit is de grootste aanbieder van particuliere huisvestingsorganisatie in Wageningen. Op deze website is een divers aanbod te vinden, van studentenkamer tot appartement. Het is gratis en je kunt direct in contact komen met de verhuurder. Daarnaast kun je ook bij hen terecht met problemen rondom huren.

> Ga naar HousingDesk Wageningen.

Zoek je een moderne studio on campus in Wageningen? Dan ben je bij DUWO aan het juiste adres. Uiterst betaalbaar, voorzien van alle gemakken. Voorzieningen zoals supermarkt op de begane grond en een goede verbinding naar het stadscentrum. Ga naar DUWO

Ook beschikbaar: gemeubileerde studio’s voor PhD’ers en gasten van de onderwijsinstelling: vanaf een week goedkoper dan welk hotel in Wageningen. Ga naar DUWO

Praktische websites bij het vinden van een kamer: