Open dag

Opening IDC Smaak

Het IDC Smaak opent op vrijdagmiddag 9 mei met een seminar voor professionals op het gebied van smaak en gezondheid van groenten en fruit. Het seminar wordt afgesloten met een spannend evenement.

Organisator
Datum

vr 9 mei 2014 tot za 10 mei 2014 13:00

Locatie Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk

9 mei 2014

Het IDC Smaak opent op vrijdagmiddag 9 mei met een seminar voor professionals op het gebied van smaak en gezondheid van groenten en fruit. Dit seminar is op uitnodiging. De inloop is vanaf 14.00, het seminar begint om 15.00. Sprekers zijn Gert Mulder GroentenFruit Huis), Hans Schepers (De Ruiter Seeds), Maren Schoormans (Koppert), Eric van Arendonk (Roveg) en Wouter Verkerke (Wageningen UR). De burgemeester van Lansingerland, de heer J. Rijsdijk zal vervolgens het nieuwe symbool van de kracht van de sector onthullen en daarmee het IDC smaak officieel openen.

10 mei 2014

Op zaterdag 10 mei opent het IDC Smaak om 10.00 haar deuren voor het landelijke publiek met de manifestatie 'Feest van de Smaak!'. Er zijn diverse smaken te ontdekken en er is veel te proeven bij diverse bijzonder kramen vol gezonde groenten en fruit op de grote smaakmarkt. Er is een grote groente wok, een workshop umami leren proeven, lezingen over smaak en gezondheid en over het DNA van smaak. De lezingen beginnen om 11.00 en worden herhaald om 13.00. U kunt tussendoor even uitrusten in het Wageningen UR Kennis Café. U kunt vervolgens een bezoek brengen aan onze nieuwe Kas als Apotheek. Verder zijn er kookdemo’s, en er is een uitgebreid kinderprogramma: Gezonde smoothies maken met Mama Mascha, Schminken met Kyra Jongenelen, een Kids proeverij met Monica Kersten. De kids kunnen op ons springkussen tussendoor wat energie kwijtraken, meedoen aan een tekenwedstrijd in onze KidsCorner of gezellig een spelletje spelen. In de hal treden op Ernst en Bobbie op, en de dag wordt afgesloten met een optreden van onze huisband: het Trio del Mundo. Kortom, een gezond en gezellig uitje voor het hele gezin. De afsluiting is tegen 17.30.

Het Feest van de Smaak! is op zaterdag 10 mei vanaf 10.00 uur aan de Violierenweg 1 in Bleiswijk.