MOOC

Plant Based Diets: Food for a Sustainable Future

Dagelijks hoor je voor welke enorme wereldwijde uitdagingen we staan. Zou je niet willen dat jíj daar iets aan kon doen? Nou, dat kan! Pak een appel terwijl we ingaan op de wetenschap achter plantaardige voeding en ontdek welke invloed jij kunt hebben door simpelweg meer plantaardig te eten.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

vr 5 maart 2021

di 18 mei 2021 tot di 6 juli 2021

Duur 7 weken, 3 uur per week
Locatie Online
Prijs Gratis
Certificaat Lesstof gratis, voeg een geverifieerd certificaat toe voor €115

Inhoud van de cursus

Globale problemen

Mondiale vraagstukken, zoals het milieu en de pandemie, lijken wellicht overweldigend en ver-van-ons-bed, niet te beïnvloeden door één enkel individu. Gelukkig is soms het antwoord verassend eenvoudig, ligt de oplossing vlak voor ons.

In dit online vak behandelen we de wetenschap achter drie grote mondiale vraagstukken – klimaatverandering, infectieziekten en chronische aandoeningen – en hoe deze vraagstukken worden beïnvloed door wat vlak voor jou ligt op je bord.

Omnivoren, wees welkom!

Is voor jou het verminderen van dierlijke producten in je dagelijke voeding, zoals voor velen van ons, een heet hangijzer geworden? Weet dan dat iedere shift van dierlijk naar plantaardig al helpt. Dus deze cursus is ook voor jou!

Impact op duurzaamheid

Je bewust worden van het verband tussen eetgewoonten, gezondheid en klimaat geeft enorm veel kracht. Het stelt ons in staat niet alleen onze eigen gezondheid te bevorderen, maar ook dat van onze planeet en de bevolking. Door op brede schaal een meer plantaardig voedingspatroon aan te nemen, kunnen we ons hele voedselsysteem van onderaf veranderen. Hiermee wordt de toekomst van voedsel wat het zou moeten zijn: duurzaam. Doe mee met deze evidence-based cursus, die de grote, overkoepelende problemen terugbrengt naar hapklare, dagelijkse stapjes.

Had je ooit gedacht dat iets zo ogenschijnlijk onbeduidends als het eten van planten het meest impactvolle ding is dat een persoon kan doen?!

Voordelen van plantaardige voeding

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Er zijn veel voordelen aan een plantaardig dieet, waarbij elk voordeel weer een serie andere positieve effecten teweeg brengt. Een paar voorbeelden:

• Een gezond voedingspatroon zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor infectieziekten, zoals de huidige coronapandemie. Bovendien wordt zo het risico op toekomstige uitbraken beperkt.
  • Eet je vegetarisch of veganistisch? Hiermee verklein je je CO2 uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzaam milieu en een leefbare planeet.
  • Een dieet van onbewerkte plantvoeding is een optimaal dieet voor je algehele gezondheid en stofwisseling, als ook van je cliënten en familie. Kort gezegd: het voegt niet alleen jaren toe aan je leven, maar ook leven aan je jaren.

Voor wie?

Deze MOOC is voor iedereen. Van ambitieuze student tot expert en professional, ongeacht leeftijd of achtergrond. Heb jij belangstelling voor gezondheid, voeding, duurzaamheid van het milieu, systeemdenken en de toekomst van voedsel? Dan is deze inspirerende MOOC voor jou!

Ben jij er klaar voor om bij te dragen aan de complexe vraagstukken waar onze wereld mee worstelt en wil je gelijktijdig je eigen gezondheid verbeteren? Doe mee. Schrijf je nu in.

Wat je gaat leren

• Het verband tussen voedselkeuzes, chronische aandoeningen, het milieu en infectieziekten
  • Systeemdenken: over de verschillen tussen een holistische en reductionistische benadering
  • De voordelen van een plantaardig dieet voor de gezondheid en het milieu