Studentinformatie

Quiznight

“Goedenavond allemaal, welkom in café The Doctor. We gaan weer quizen en je weet het he, 20 euro cash voor de winnaars, 10 euro voor de 2e plek en 5 euro voor het team dat 3e wordt. En deze week hebben we natuurlijk ook weer de extra prijs: een fles Tequila is het deze week, voor het team dat op…, welke plek zullen we kiezen…, de 12e plek eindigt. Nou, neem je favoriete quizpositie in, dan gaan we beginnen”

Vrijwel elke dinsdagavond rond 20:00 hoor ik dit. Mijn team gaat meestal voor de extra prijs, hoger lukt ons vaak niet. Hoewel we gisteravond 4e van de 16 zijn geworden! Met een beetje hulp van de barman, dat moet ik wel toegeven. We hebben ons vaste plekje aan de bar en meestal komt hij wel even meedenken, als hij biertjes komt brengen.
Deze Quiz Night bestaat uit 8 rondes van 10 vragen, waarvan 1 plaatjes- en 1 audioronde en voor de rest allemaal vragen over de meest belachelijke feitjes. Weet jij bijvoorbeeld wat sinds 1901 geclassificeerd werd met het Galton systeem? Of wie de jongste president van Amerika was? Welk land het land van de witte olifant wordt genoemd? Welke bloem de gouden bloem van het oosten is? Welke countryzanger een hit had met Ruby, don’t take your love to town? Wat de domo dedovo in Moskou is? Ik bedoel maar… Maar er zijn ook vragen als welke Australische stad is naar de vader van de evolutie genoemd?
Leuk is het in ieder geval wel! De meeste teams komen elke week dus inmiddels kennen we ze wel. Het leuke is dat er allerlei verschillende mensen komen: er zijn studenten, net-afgestudeerden, medewerkers van de universiteit en mensen die in Wageningen wonen en juist niets met de universiteit te maken hebben.
Dus volgende week gaan we weer, kijken of we onze 4e plek kunnen verbeteren! - Susanne

Antwoorden: vingerafdrukken, Theodore Roosevelt, Thailand, chrysant, Kenny Rogers, vliegveld, Darwin.