Radio 1: serie over plastic soep in zee

Van maandag 16 t/m vrijdag 20 september 2013 zond Radio 1 om 10.10 uur een serie uit over plastic soep. Professor Tinka Murk werd geïnterviewd over de gevolgen van de plastics op dieren en in het mileu.

De uitzendingen van max 6 minuten kunt u hier terugluisteren.

Terugluisteren Serie:
 • Plastic soep in zee, maandag 16 sep
  Prof. Tinka Murk van IMARES over de plastic soep in de oceaan. Gijsbert Tweehuysen meet de hoeveelheid plastic in de natuur. Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation over de gevolgen van plastic voor mens en dier.
 • Plastic soep in zee, dinsdag 17 sep
  Gijsbert Tweehuysen meet de hoeveelheid plastic afval in de natuur.
 • Plastic soep in zee, woensdag 18 sep
  Prof. Tinka Murk van IMARES vertelt over plastic in de magen van Noordse Stormvogels en over de giftigheid van plastic. Ecotoxicoloog Dik Vethaak van IVM over effecten van gif uit plastic.
 • Plastic soep in zee, donderdag 19 sep
  Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation vertelt over een app die plastics herkent in producten. Stuf Kazenbrood ruimt plastic op bij een industrieterrein in Geleen.
 • Plastic soep in zee, vrijdag 20 sep
  Anne van Dalen vraagt hardlopend aandacht voor plastic afval. Sylvia Spierts van Schone Maas organiseert opruimacties waarbij verenigingen de terreinbeheerders helpen. Van afval is een object gemaakt door Peter Smit. Robin Barends van de Nature Group en Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation verwerken afval van de schepen in de haven van Rotterdam.