Alumnibijeenkomst

Regiobijeenkomst Utrecht: Zomerse hitte in de stad, 25 november

Wageningen University en KLV Wageningen Alumni Network organiseren in samenwerking met alumni van de Wageningen Alumnikring regio Utrecht diverse alumnibijeenkomsten. Wij nodigen u van harte uit voor de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 25 november 2013. Vanaf 17.00 uur zijn we te gast bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Organisator Wageningen University
Datum

ma 25 november 2013 17:00 tot 22:00

Locatie KNMI, Utrechtseweg 297, 3731 GA De Bilt

Het KNMI is in Nederland vooral bekend van de weersverwachtingen en waarschuwingen, maar als nationaal data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie doet het veel meer en dat wordt duidelijk op maandag 25 november! Daarnaast zal Prof. dr. Bert Holtslag, Hoogleraar Meteorologie Wageningen University, in zijn presentatie ingaan op “Zomerse hitte in de stad”. Op hete dagen kan het oncomfortabel warm worden in de stad, maar per straat kan het kwik heel andere temperaturen aangeven. Wageningse meteorologen meten in enkele steden de invloed van bebouwing, vegetatie en waterpartijen op de lokale temperatuur en het menselijk comfort. Met die kennis is in principe een zeer lokaal weerbericht te maken, evenals scenario’s voor het toekomstige stadsklimaat. Daarna volgt een uitgebreid debat en zijn we benieuwd naar uw visie op dit onderwerp. Uiteraard is er ook uitgebreid gelegenheid tot netwerken.

Helaas is het niet meer mogelijk om u te registreren voor de alumnibijeenkomst. Het maximum aantal deelnemers is inmiddels bereikt. Wilt u op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een mailtje naar alumni@wur.nl.