zalm

Achtergronden bij onze advertenties

Schoon water voor kweekzalm

Volkskrant, 28-4-2012

De meeste zalm die we eten is gekweekte zalm; voedzaam en een goed alternatief voor wilde vis. Aan de opgroeifase van kweekzalm in bassins op het vasteland valtnog het nodige te verbeteren. Een probleem is de watervervuiling door concentraties van uitwerpselen. Samen met internationale bedrijven en een Noorse kennisinstelling werkt Wageningen UR aan recirculerende watersystemen die minder water en energie verbruiken en effectief gezuiverd kunnen worden. Ook ontwikkeling van aangepast voer helpt bij het schoonhouden van het water. Daarmee draagt Wageningen UR bij aan de kwaliteit van leven.

Meer informatie

  • Internationaal project: Naar een milieuvriendelijke kwekerij van Atlantische zalm. De coördinatie van het project, waaraan wordt deelgenomen door onderzoekinstellingen en bedrijven uit Noorwegen, Denemarken, Schotland, Frankrijk en Nederland is in handen van IMARES, onderdeel van Wageningen UR. Lees meer
  • IMARES, het onderzoeksinstituut van Wageningen UR, gespecialiseerd in strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek.
  • Wageningen Aquaculture - The Centre for research and innovations in aquaculture

Partners