Evenement

Seminar Leefstijlverandering in preventie en zorg

Een gezonde leefstijl en in het bijzonder voedings(gedrag), krijgt een steeds groter belang binnen de geneeskunde en zorg. Dit seminar biedt wetenschappelijke kennis over de rol van voeding, voedingsfysiologie, technologie, fysieke mechanismen en voedingsgedrag op onze gezondheid. Vanuit verschillende perspectieven als onderzoek, beleid maar ook de dagelijkse dokterspraktijk, bieden we een verdiepend inzicht, om succesvoller te zijn met leefstijlgeneeskunde en leefstijlinterventies.

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 2 september 2021

Locatie Campus Wageningen

U kunt alvast interesse tonen.

Waarom dit seminar bijwonen?

Na dit seminar beschikt u over verdiepend inzicht in voedings(gedrags)wetenschap en weet u hoe leefstijl interventies succesvoller kunnen zijn. Deze kennis gebruikt u bijvoorbeeld in uw advies naar cliënten of bij het vormgeven van beleid.

De 2020 editie van dit seminar was geaccrediteerd door:

  • ADAP (diëtisten) 6,5 punten
  • KABIZ (leefstijlcoaches) 6,5 punten
  • BGN (gewichtsconsulenten) 3 punten

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is geschikt voor professionals (HBO/WO niveau), die hun kennis over leefstijlgeneeskunde en leefstijlinterventies willen vergroten en meer kennis willen hebben over de achter liggende psychologie en wetenschap. Bent u werkzaam als zorg professional? Bijvoorbeeld als arts, specialist, diëtist, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, leefstijlcoach, gezondheidsadviseur of gewichtsconsulent? Dan is deze cursus geschikt voor u.

Programma en onderwerpen

Toonaangevende wetenschappers en praktijksprekers geven hun visie op leefstijlverandering vanuit hun eigen perspectief. Hierdoor ontstaat een integraal beeld van de complexiteit van leefstijlverandering en worden waardevolle uitkomsten uit onderzoek én praktijk gedeeld. Tijdens het seminar is er gelegenheid om uw eigen casus of vragen voor te leggen aan de diverse specialisten en te netwerken met alle deelnemers van dit seminar. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De toekomst van preventie - Drs. Joas Duister, preventie en projectmanagement, cluster zorg Menzis
  • De complexiteit van het aanpakken van obesitas - Drs. Eline van der Valk, internist i.o. (team prof.dr. Liesbeth van Rossum), Erasmus Medisch Centrum Rotterdam
  • Hoe kan technologie ons helpen bij leefstijlverbetering? - Prof.dr. Miriam Vollenbroek-Hutten, Ziekenhuisgroep Twente/Universiteit Twente
  • De ontwikkeling naar leefstijlgeneeskunde (medische focus) - Prof.dr. Hanno Pijl, internist, Leids Universitair Medisch Centrum
  • De ontwikkeling naar leefstijlgeneeskunde (fysiologische focus) - Prof.dr. Renger Witkamp, Wageningen University & Research en bestuurslid Alliantie Voeding in de Zorg
  • Strategiën om nieuw voedingsgedrag blijvend te stimuleren - Dr. Maartje Poelman, Wageningen University & Research

Cursusleider

De cursusleider van dit programma is dr.ir. A (Annemien) Haveman-Nies, Wageningen University, leerstoelgroep Consumptie en Gezonde Levensstijl.

Blijf op de hoogte

Door interesse te tonen, stellen we u op de hoogte zodra het seminar open gaat voor inschrijving. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.

Veelgestelde vragen

FAQ

Meer cursussen en trainingen

Agenda

Maatwerk

Nieuwsbrief

Aanmelden