Evenement

Seminar Verdienmodellen voor duurzame en gezonde voeding

De mondiale Food & Agrisector staat voor een grote transitieopgave. Onderzoek van Wageningen Economic Research leert dat door een trans disciplinaire benadering grote stappen te maken zijn. In dit seminar met workshop gaan we in op de vraag: Hoe is de onderlinge afhankelijkheid tussen bedrijven, overheden en consumenten bij het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen voor gezonde en duurzame voedselproducten én diensten. Hoe kunnen deze verdienmodellen succesvoller zijn?

Organisator Wageningen Academy
Locatie Wageningen

Dit seminar gaat naar verwachting in 2021 weer plaatsvinden.
U kunt alvast interesse tonen

Waarom dit seminar bijwonen?

In dit seminar werken we met een trans disciplinair analysemodel (SUSFANS-model) met Europese consumptiedata, milieudata en economische data. Hierdoor worden kansen voor innovatie op het gebied van duurzaamheid en gezondheid blootgelegd. Daarnaast krijgt u de gelegenheid om met de andere deelnemers samen een route uit te tekenen naar een toekomstbestendig voedselsysteem.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is interessant voor professionals in het bedrijfsleven en (semi)overheid, die betrokken zijn bij innovatie op waarde richting de consument, in de food industry, food retail, food service & horeca.

Programma en onderwerpen

Tijdens het seminar wordt ingegaan op de noodzaak en mogelijkheden van veranderende consumentenbehoeftes en transitieopgaves in de Agri & Food sector. Naast diverse presentaties bevat het programma ook kennisuitwisseling, co-creatie over een innovatieproject en interactie tussen de experts en de deelnemers in een workshop. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De kern van een toekomstbestendig voedselsysteem
  • Nieuwe verdienmodellen op het gebied van dierenwelzijn, transparantie, specialisatie en korte ketens
  • Groeiende groene steden, het betrekken van burgers en consumenten in de toekomst van voedsel
  • Het duurzaamheidsmodel van SUSFANS

Cursusleider

De cursusleider van dit seminar is W.J. (Willem) Ruster MSc (Senior Business Development Manager Sustainable Food Systems, Wageningen University & Research (WUR).

Blijf op de hoogte

Dit seminar gaat naar verwachting in 2021 weer plaatsvinden. Door interesse te tonen, stellen we u op de hoogte zodra het seminar open gaat voor inschrijving. Vragen? Neem contact op met de programmamanager Astrid Kuhlkamp-Kleissen.