Activiteit

#ShareYourWURld fotowedstrijd voor middelbare scholieren

Deel een foto van de wereld om je heen en wij laten je de link met Wageningen University & Research zien! Zo daagden we middelbare scholieren van Nederland in april uit. Op 29 juni onthullen we tijdens een feestelijke ceremonie de vijf beste inzenders die een fotoworkshop winnen en de winnaar een KeyMission camera waarmee je beelden in 360 graden kunt filmen.

Organisator 100 years WUR
Datum

vr 29 juni 2018

Locatie Wisdom & Wonder Paviljoen

Dit jaar bestaat Wageningen University & Research 100 jaar. Om dit te vieren organiseerden wij in april jl. de fotowedstrijd #ShareYourWURld voor scholieren uit het middelbare onderwijs. Als instituut op het gebied van Life, Food en Earth is Wageningen University & Research overal in jouw dagelijks leven terug te vinden. Wageningen University & Research doet o.a. onderzoek binnen leerstoelgroepen. Iedere leerstoelgroep staat onder leiding van een professor en heeft zijn eigen expertise. Aan de hand van jouw foto vertellen onze wetenschappers je graag op welke manier dat is.

Bekijk hier de registratie van de prijsuitreiking

25 beste foto's

De 25 beste foto's zijn gemaakt door:

Jasper Dooms, Paula Rudolph, Renske de Boer, Keline van Dijk, Amy Tijs, Aniek ten Berge, Alexandra Warscheid, Mats Smets, Chris Adrichem, Kristel Runhaar, Matthias den Herder, David Elskamp, Edou Hoekstra, Maud van der Hucht, Anna-Khadija Tuijl, Nadia Snoeren, Bente-Ruth Koning, Floor van der Werf, Jenson Groot, Tjeerd Prins, Joes Bolle, Celine Zanders, Evy Rodenburg, Joanne Stip, Natasja van de Streek.

Alle genomineerder hebben een uitnodiging voor de prijsuitreiking ontvangen en mochten twee familieleden, vrienden of docenten meenemen.

Over de jury

Je wint niet zomaar. De fotojurering ligt namelijk in handen van een deskundige jury bestaande uit Guy Ackermans, Ruben Smit en Sterrin Smalbruge. 

Guy Ackermans is fotografiedocent en al 35 jaar huisfotograaf van Wageningen University & Research. Guy fotografeert onder andere voor universiteitsblad Resource en doet verslaglegging van evenementen op onze campus, zoals de van het academische jaar en inauguraties. Daarnaast werkt hij ook voor verschillende vakbladen en opdrachtgevers als gemeenten. In 1988 studeerde hij af in Wageningen af in Bosbouw. 

Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan de Wageningen Universiteit. Vanaf 2003 is hij professioneel natuurfotograaf & filmer. Zijn foto's worden gebruikt in allerlei nationale en internationale tijdschriften, zoals National Geographic. Als filmregisseur van natuurfilms maakt hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis over de Oostvaardersplassen (2013) en de gelijknamige tv-serie bij de Vara. Ook is hij regelmatige gast bij De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman. 

Sterrin Smalbruge Ze studeert ecologie aan Wageningen University, staat in het theater met De Grote Reptielenshow, geeft slangencolleges en haar heeft 12.000 volgers op haar Facebookpagina 'Sterrin's Wild World'. Een van haar mentoren was Romilly van den Bergh, de rechterhand van tv-bioloog Freek Vonk. Sterrin gaat regelmatig mee als Romilly Vonk moet assisteren bij een televisieoptreden.

Prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking worden de 5 beste foto’s en uiteindelijk de winnende foto bekend gemaakt. We vertellen dan ook wat de link tussen de foto’s en het werk van onze wetenschappers is. De winnaar wint niet zomaar. De fotojurering ligt namelijk in handen van een deskundige jury bestaande uit Guy Ackermans, Ruben Smit en Sterrin Smalbruge.

De makers van de 5 beste foto’s winnen een workshop* van natuur- en landschapsfotograaf Melchert Meijer zu Schlochtern. Melchert heeft door de jaren heen een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Zo heeft hij onder andere voor de televisiedocumentaire ‘Levende Rivier’ gefilmd en gefotografeerd en werkt hij nu samen met Ruben Smit aan WAD!.

De winnende foto ontvangt bovendien een Nikon KeyMission camera waarmee haarscherp 360 graden gefilmd kan worden. De camera is stof- en waterdicht, schok- en vorstbestendig en je kunt verbinden met je smartphone via SnapBridge. Niets houdt je nog tegen om erop uit te trekken en de meest waanzinnige foto’s te maken!

Programma prijsuitreiking

18.30 uur      Inloop met koffie, thee en fris en foto expositie

19.00 uur      Aanvang ceremonie

19:30 uur      Pauze met koffie, thee en fris

19.50 uur      Aanvang tweede helft ceremonie

20.30 uur      Borrel met koffie, thee, fris en hapjes

21.00 uur      Einde programma

Registreren

De prijsuitreiking op 29 juni is een besloten bijeenkomst waarvoor je je dient te registreren en een ‘toestemmingsverklaring beeldmateriaal’ tekent.

Tijdens de ceremonie zullen we foto’s maken en zal ons social media team live verslag doen. Daar hebben we toestemming voor nodig van jou, en als je onder de 16 bent, van jouw ouders. Dit geldt ook voor de gasten die je mee brengt. Dit zijn we bij wet verplicht.

Reglement

Reglement fotowedstrijd Wageningen University & Research

Bij het inzenden van de foto moet je aangeven dat je het reglement gelezen hebt en akkoord gaat met de inhoud hiervan. Lees het reglement goed door.

  • Je kunt van 3 tot 30 april jouw foto uploaden. Inzendingen die daarna via welke weg dan ook binnenkomen, doen niet mee aan de wedstrijd.
  • Met deelname aan de #ShareYourWURld fotowedstrijd geef je toestemming voor het gebruik van jouw foto met daaronder jouw naam, leeftijd en school door Wageningen University & Research voor publiciteit in het kader van de wedstrijd en prijsuitreiking. Jouw foto kan gebruikt worden op websites, social media, drukwerk en andere kanalen van Wageningen University & Research.  
  • Jouw naam wordt altijd vermeld wanneer jouw foto wordt gebruikt, maar je krijgt hier geen financiële vergoeding voor.  
  • De foto die je inzendt moet door jou gemaakt zijn.  
  • De foto moet gepubliceerd mogen worden. Wanneer er bijvoorbeeld mensen op de foto staan, moeten zij toestemming hebben gegeven voor het maken van de foto.   
  • De foto mag wel verbeterd zijn (bijvoorbeeld in kleur), maar niet gemanipuleerd (bijvoorbeeld met Photoshop). 
  • De #ShareYourWURld fotowedstrijd is uitgeschreven voor scholieren van het middelbaar voortgezet onderwijs. Deelnemers moeten dit onderwijs volgen en hun middelbare school vermelden bij de inschrijving.

* De workshop vindt voor alle winnaars op dezelfde dag in groepsverband plaats. De datum wordt in overleg bepaald.