Product of dienst

Social Dutch 1

Ben je een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou je graag Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met jouw buren? Dan zijn onze Social Dutch-cursussen echt iets voor je.

Doelgroep

De cursus is voor studenten die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands hebben en Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Niveau

  • Instapniveau: A0 (CEFR)
  • Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Aan het einde van de cursus wordt een korte toets afgenomen.

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Opzet

De cursus bestaat uit 15 lessen. Deze duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet je rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie in de week om het gewenste niveau te behalen.

Data en tijden

Social Dutch 1 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september.

Groep Dag Startdatum Einddatum Tijd
1A maandag & woensdag 20 april 24 juni 19.15-20.45
1B dinsdag & donderdag 21 april 25 juni 19.15-20.45

Het complete rooster van Social Dutch inclusief alle lesdagen en tijden vind je hier.

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238.

Dit boek is verkrijgbaar in de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Let op: Indien je het boek tweedehands koopt, moet je rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijg je toegang tot digitaal materiaal. Je hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als je een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Je kunt doorstromen naar het volgende niveau, wanneer je het examen van deze cursus hebt behaald.
Als je het examen niet hebt gehaald is er een herkansingsmogelijkheid na de cursus. De kosten daarvan zijn 25 euro; dit bedrag is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Kosten

Social Dutch 1 & 2 WUR Studenten Free*
Social Dutch 3 & 4 € 90,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten.

Social Dutch 1 en 2 zijn gratis voor Master- en Bachelor studenten die aan de volgende voorwaarden voldoen:
a. Bij inschrijving dient de student 90 euro te voldoen. De overige algemene voorwaarden betreffende inschrijving en betaling zijn van toepassing.
b. De student kan na afloop van de cursus aanspraak maken op restitutie van de cursusgelden van 90 euro. Hiervoor dient de student 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig geweest te zijn. Daarnaast moet de student de eindtoets gemaakt hebben (niet per se gehaald).
c. Wanneer de student aanspraak maakt op restitutie, en voldoet aan de gestelde voorwaarden zoals beschreven in art. 3b van deze voorwaarden, betaalt Wageningen in'to Languages het cursus bedrag van 90 euro terug aan de student.

Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.

  • Exclusief cursusmateriaal en herkansing.
  • Inclusief examen op de laatste cursusdag.
  • Je kunt bij ons alleen betalen met pin of creditcard.

Voorafgaand aan inschrijving

Voor Social Dutch 1 heb je geen voorkennis van het Nederlands nodig.

Als je niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.