Online cursus Social Dutch 1

Product of dienst

Social Dutch 1 (online cursus)

Ben je een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou je graag Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek voeren met jouw buren? Dan zijn onze Social Dutch-cursussen echt iets voor je.

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

De cursus is voor studenten die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands hebben en Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Niveau

  • Instapniveau: A0 (CEFR)
  • Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Opzet

De cursus bestaat uit 15 online lessen. Deze duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet je rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie in de week om het gewenste niveau te behalen. Het maximale aantal deelnemers per groep is 15.

Data en tijden

Social Dutch 1 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september. De eerstvolgende cursusronde start in januari 2021.

Staan er nog geen nieuwe data bij de cursus?

Geef dan via dit formulier aan dat je interesse hebt in de cursus. Wij informeren je dan als de nieuwe data bekend zijn.

Het complete rooster van Social Dutch inclusief alle lesdagen en tijden vind je hier.

Cursusmateriaal

Start.nl deel 1 (2e druk 2017) ISBN: 9789046905661

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest. Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Twijfel je of je het juiste niveau hebt om door te stromen naar Social Dutch 2? Doe dan hier de niveauchecker.

Kosten (Excl. cursusmateriaal)

Social Dutch 1 & 2 WUR Studenten Gratis*
Social Dutch 3 & 4 € 90,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten.
Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig zijn geweest. Wanneer hiernaan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur voor het cursusgeld.
Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.

    Voorafgaand aan inschrijving

    Voor Social Dutch 1 heb je geen voorkennis van het Nederlands nodig.

    Als je niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Service Centre voor een vrijblijvende online afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.

    Indien Duits je moedertaal is, dan bieden we je de mogelijkheid om meteen in te stromen in Social Dutch 2, onder de voorwaarde dat je van tevoren zelf hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek bestudeert.