Dienst

Social Dutch 2 (online)

Ben je een bachelor- of masterstudent aan de Wageningen University & Research? Heb je Social Dutch 1 afgerond en vind je dat naar meer smaken? Of heb je zelf al wat basiskennis opgedaan en wil je de taal nog beter leren spreken voor sociale doeleinden? Dan is onze gratis Social Dutch 2 cursus echt wat voor jou. Tijdens deze cursus leer jij bijvoorbeeld praten over gebeurtenissen in het verleden. Na deze cursus praat jij gezellig over koetjes en kalfjes met je medestudenten in het Nederlands!

Doelgroep

De cursus is voor bachelor- en masterstudenten van Wageningen University & Research die een beetje kennis van het Nederlands hebben en die Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Cursusniveau

Instapniveau: Op weg naar A1 (CEFR)
Eindniveau: A1 (CEFR)

Cursusinhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands in simpele, alledaagse situaties.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Na deze cursus kun je:

Grammatica wordt altijd in een communicatieve context en in functionele situaties behandeld.

Bijvoorbeeld: Wanneer je leert om te praten over gebeurtenissen in het verleden, leer je tegelijk over het perfectum (voltooid tegenwoordige tijd) omdat kennis over dit grammaticale onderwerp zinvol en relevant is om duidelijk over gebeurtenissen in het verleden te kunnen praten of schrijven.

In de cursus is ook aandacht voor de uitspraak van het Nederlands en interessante aspecten van de Nederlandse cultuur.

De docent gebruikt zoveel mogelijk Nederlands tijdens de cursus.

Toelatingseisen

Voor Social Dutch 2 heb je voorkennis van het Nederlands nodig. Als je Social Dutch 1 hebt gedaan, kun je meedoen aan Social Dutch 2.

Heb je al eerder Nederlands gestudeerd? Maak dan een afspraak via into@wur.nl voor een intakegesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

Indien Duits je moedertaal is, dan bieden we je de mogelijkheid om meteen te starten met Social Dutch 2. De voorwaarde is dat je van tevoren zelf hoofdstuk 1 t/m 5 van het cursusboek bestudeert.

Data en tijden

Deze cursus wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september.

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Klik dan hier en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data.

Locatie

Je volgt de lessen online via onze Virtual Classroom in Brightspace of bij ons op locatie: Forum, Wageningen Campus.

Aantal bijeenkomsten

15 bijeenkomsten van 1,5 uur per week.

Zelfstudie

2 tot 3 uur zelfstudie per week.

Cursusmateriaal

Start.nl deel 1 (2e druk 2017), ISBN: 9789046905661

Na registratie ontvang je tijdig meer informatie over de aanschaf van het cursusmateriaal.

Certificering

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages als je in minimaal 80% van de lessen aanwezig was. Na Social Dutch 2 kun je doorstromen naar Social Dutch 3.

Kosten

Social Dutch 1 & 2, WUR Studenten gratis*
Social Dutch 3 & 4, WUR Studenten € 90,-
Regulier tarief € 275,-


* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten. Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig zijn geweest. Wanneer hieraan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur van € 90,-.


De cursusprijs is exclusief het cursusmateriaal.