Product of dienst

Social Dutch 2 (online cursus) - volgeboekt

Ben je een buitenlandse student aan de Wageningen University & Research en zou je graag beter Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een gesprek voeren met jouw buren? Dan zijn onze Social Dutch-cursussen echt iets voor je.

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor studenten die Nederlands willen leren voor sociale doeleinden.

Instapniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Eindniveau: A1 (CEFR)

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Voorbeelden van onderwerpen en situaties die worden behandeld, zijn: jezelf voorstellen, persoonlijke informatie uitwisselen, aanspreekvormen, formeel en informeel taalgebruik, informatie over vervoer, iets bestellen in cafés en restaurants, iets kopen en betalen in winkels, afspraken maken en typisch Nederlandse cultuurkenmerken. Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Opzet

De cursus bestaat uit 15 online lessen. Deze duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet je rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie in de week om het gewenste niveau te behalen. Het maximale aantal deelnemers per groep is 15.

Data en tijden

Groep Startdatum Einddatum Dag Tijd Status
A 18 januari 29 maart maandag en woensdag 19.15-20.45 Volgeboekt
B 19 januari 30 maart dinsdag en donderdag 19.15-20.45 Volgeboekt
C 18 januari 29 maart maandag en woensdag 19.15-20.45 Volgeboekt
D 18 januari 29 maart maandag en woensdag 21.00-22.30 Volgeboekt
E 18 januari 29 maart maandag en woensdag 21.00-22.30 Volgeboekt

Download het volledige rooster hier.

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238.

Na registratie ontvang je tijdig meer informatie over de aanschaf van het cursusmateriaal.

Certificering

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.Met dit certificaat kun je doorstromen naar Social Dutch 3.

Social Dutch 1 & 2 WUR Studenten Gratis*
Social Dutch 3 & 4 € 90,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor studenten. Deze zijn gratis voor Master- en Bachelorstudenten die 80% van de lessen (12 van de 15) aanwezig zijn geweest.
Wanneer hieraan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur voor het cursusgeld.
Zie onze Algemene voorwaarden voor meer informatie.