Online cursus Social Dutch 3

Product of dienst

Social Dutch 3 (online cursus) - VOL

De cursus Social Dutch 3 is een vervolg op de cursus Social Dutch 2 en is bedoeld voor buitenlandse studenten die al enige kennis van de Nederlande taal hebben.

Deze cursus wordt volledig online gegeven met behulp van de Virtual Classroom in Brightspace.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor studenten met enige kennis van het Nederlands die hun Nederlandse taalvaardigheid verder willen verbeteren.

• Instapniveau: A1 (CEFR)
  • Eindniveau: A2 (CEFR)

Inhoud

Social Dutch 3 is een praktische cursus. De nadruk ligt op gesproken communicatie in het Nederlands. De onderwerpen gaan over het dagelijkse leven, bijvoorbeeld: onderwijs, werk en praten over het verleden & toekomstplannen. Daarnaast zal jouw woordenschat worden uitgebreid en zul je werken aan jouw luister- en leesvaardigheid. De basis van de grammatica wordt herhaald en uitgebreid naar een wat hoger niveau dan in deel 1 en 2, maar zal nog steeds ondergeschikt zijn aan communicatieve vaardigheden en woordenschat.

Opzet

Deze cursus bestaat uit 15 online lessen. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moet je rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie per week om het gewenste niveau te behalen. Het maximale aantal deelnemers per groep is 15.

Bij 6 tot 9 inschrijvingen zal de cursus bestaan uit 12 in plaats van 15 lessen i.v.m. een kleinere groepsgrootte en het sneller kunnen doorlopen van de stof.

Data en tijden

Social Dutch 3 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september.

Social Dutch 3 dinsdag & donderdag 22 september 24 november 19.15 - 20.45 VOL

Het complete rooster van Social Dutch inclusief alle lesdagen en tijden vind je hier.

Staan er nog geen nieuwe data bij de cursus?

Geef dan via dit formulier aan dat je interesse hebt in de cursus. Wij informeren je dan als de nieuwe data bekend zijn.

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238

Na inschrijving ontvang je een cursusbevestiging met een link waar je dit boek kunt kopen.

Let op: Indien je het boek tweedehands koopt, moet je rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijg je toegang tot digitaal materiaal. Je hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als je een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningenin’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.
Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Je kunt doorstromen naar het volgende niveau. Twijfel je of je het juiste niveau hebt om door te stromen naar Social Dutch 4? Doe dan hier de niveauchecker.
Voor deze niveauchecker zijn twee geluidsfragmenten nodig, klik hier om om een deel te downloaden en klik hier voor het andere deel.

BSc/MSc WUR student € 90,-
  • Exclusief cursusmateriaal.
  • Betaling: We sturen je een factuur per email op de dag van de cursusstart.

Voorafgaand aan inschrijving

Voor Social Dutch deel 3 is enige voorkennis vereist. Als je hebt deelgenomen aan Social Dutch 2, zul je zonder intake-gesprek worden toegelaten tot deel 3. Studenten die wel voorkennis hebben van de Nederlandse taal maar niet hebben deelgenomen aan Social Dutch 2, kunnen een afspraak maken voor een online gesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

Als je niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende online afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.