Banner

Speciale rijpingscellen voor tropische vruchten

Gepubliceerd op
13 maart 2015

Bananen en andere (sub)tropische vruchten worden na transport (over zee in gekoelde containers) vaak gerijpt in speciale rijpingscellen om het product “ready to eat” in de winkel te leggen. Bij banaan kun je aan de buitenkant goed zien of de vrucht rijp is, bij bijvoorbeeld avocado en mango niet. Omdat de vruchten dus al rijp zijn als ze in de winkel liggen, kun je ze niet lang meer bewaren. Dus moet je ze snel opeten, anders zijn ze overrijp en gooi je ze weg.

Bananen en andere (sub)tropische vruchten worden na transport (over zee in gekoelde containers) vaak gerijpt in speciale rijpingscellen om het product “ready to eat”  in de winkel te leggen. Bij banaan kun je aan de buitenkant goed zien of de vrucht rijp is, bij bijvoorbeeld avocado en mango niet. Omdat de vruchten dus al rijp zijn als ze in de winkel liggen, kun je ze niet lang meer bewaren. Dus moet je ze snel opeten, anders zijn ze overrijp en gooi je ze weg.