Nieuws

Sterksel zoekt oplossingen voor alledaagse problemen

Gepubliceerd op
19 augustus 2013

Binnen het project “Kansrijke Innovaties” zijn Wageningen Livestock Research en VIC Sterksel op zoek naar innovaties die op korte termijn toepast kunnen worden op het varkensbedrijf en een verbetering geven ten opzichte van de arbeidsomstandigheden, de arbeidsvreugde en/of het werkgemak.

Het project  is een vervolg op de projecten “EnerVatiestal” en “Makkelijker en Comfortabeler werken in de Varkenshouderij”, bekijk de resultaten van het project "Kansrijke Innovaties in de Varkenshouderij".

In 2013 worden opnieuw potentieel kansrijke innovaties (door)ontwikkeld en onderzocht. Op korte termijn wordt van start gegaan met makkelijk te reinigen biggen voerbakken voor in de kraamstal en een trein die op  boxen in de dekstal gemonteerd kan worden voor een gemakkelijke en snelle inseminatie. De innovaties worden in samenwerking met een klankbord groep, bestaande uit medewerkers van AB Werkt, uitvoerig getest en beoordeeld.

Loopt u nog dagelijks tijdens uw werkzaamheden tegen bepaalde zaken aan waar u graag op korte termijn een oplossing voor wilt of heeft u ideeën of suggesties? Dan zoeken wij graag met u mee naar een oplossing.

Meer informatie over het project