Student in bibliotheek (shutterstock)

Nieuws

Stijging op Academic Ranking of World Universities

Gepubliceerd op
15 augustus 2013

Op de Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2013, in de categorie 'Life and Agriculture Sciences', neemt Wageningen University de 32e positie in. Vorig jaar stond Wageningen nog 40e op deze wereldranglijst voor universiteiten, opgesteld door de Shanghai Jiao Tong University.

Ook Maatschappijwetenschappen

In de categorie 'Social Sciences' van ARWU is Wageningen University dit jaar voor het eerst vergeleken met andere universiteiten wereldwijd. Op die ranglijst staat Wageningen UR in de top-150, de exacte positie wordt niet weergegeven.

Rankings voor universiteiten

Van augustus tot en met oktober verschijnen er jaarlijks verscheidene ranglijsten waarin universiteiten wereldwijd met elkaar vergeleken worden. De afgelopen jaren stijgt Wageningen University in vrijwel alle rankings. Het Britse Times Higher Education plaastste Wageningen de afgelopen jaren bijvoorbeeld in de top-100 van alle - vele duizenden - universiteiten wereldwijd.

Wereldtop 'Agriculture & Environment Sciences'

Wordt Wageningen University alleen vergeleken met soortgelijke universiteiten, gespecialiseerd in voeding en leefomgeving, dan is de universiteit vaak in de top van de ranglijst terug te vinden. In de categorie 'Agriculture & Environment Sciences' van de Higher Education Evaluation & Accreditation Council of Taiwan staat Wageningen University bijvoorbeeld al jaren tweede. En elk jaar wordt de afstand tot de nummer één iets kleiner.

Ook de QS Ranking (samengesteld door het Britse bedrijf Quacquarelli Symonds, dat tot 2010 samenwerkte met de Times Higher Education) plaatst Wageningen University tweede in de wereld (en eerste in Europa) op het gebied van land- en bosbouw (Agriculture & Forestry). In de categorie Milieuwetenschappen (Environmental Sciences) van de QS Ranking staat Wageningen eveneens in de top-10.

Academic Ranking of World Universities 2013