Studentenverhaal

Student Annemieke Mulder - BSc Bos- en Natuurbeheer

Annemieke Mulder volgt de bacheloropleiding Bos- en Natuurbeheer bij Wageningen University met de specialisatie Ecologie & Beheer en zit in haar derde jaar. “Ik heb erg lang gedaan over mijn studiekeuze en heb veel universiteiten bezocht. Alles was het net niet, totdat ik hier in Wageningen kwam. De open dag had zo’n goede sfeer dat ik direct gevallen ben voor Wageningen en natuurlijk de universiteit zelf.”

Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in de natuur en vind het heerlijk om er doorheen te wandelen.

Studiekeuze

“Op de open dag heb ik tien verschillende richtingen bekeken en uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer. Ik ben altijd al erg geïnteresseerd geweest in de natuur en vind het heerlijk om erdoorheen te wandelen. Ik vind het dan ook belangrijk dat de natuur in Nederland behouden blijft en dat is ook één van de redenen waarom ik voor de opleiding Bos- en Natuurbeheer heb gekozen: ik vond de onderwerpen die aan bod zouden komen in de opleiding erg interessant.”

Opleiding

“De opleiding Bos- en Natuurbeheer bevalt me erg goed! Het eerste jaar van de opleiding is erg gevarieerd: je hebt vakken over beleid, zoals Europese wetgeving, maar ook ecologievakken, zoals Flora en Fauna. Over twee weken gaan we aan de slag met een opdracht waarin we de invloed van konijnen op een bepaald type grasland bekijken. Dit wordt gedaan door de konijnen in een onderzoeksveld te zetten en hun gedrag te observeren, daar heb ik erg veel zin in.

In de opleiding zitten ook veel excursies en reizen. Om meer te weten te komen over de ecologie en bossen in Tsjechië en Duitsland ga je in het derde jaar een week naar Tsjechië om het daar van dichtbij te bekijken en het uit de eerste hand te horen. Verder vertrek ik over vier weken naar Afrika, ook een reis waar ik studiepunten voor krijg. In Afrika gaan we rondtrekken en krijgen we tegelijkertijd informatie over een bepaald gebied. Daar kijk ik erg naar uit!”

Studentenleven

“Ik zit bij de studievereniging van Bos- en Natuurbeheer, waarmee we leuke activiteiten doen. Zo gaan we bijvoorbeeld met z’n allen bowlen, paintballen of lasergamen. Echt heel gaaf en gezellig! Daarnaast zit ik bij BC de Lobbers, de studentenbadmintonvereniging in Wageningen. Daar zit ik nu in het bestuur en ook daar zijn we actief met studentenactiviteiten. We hebben bijvoorbeeld eens een Belgian beer night gehad, dat was ook erg gezellig.”

Toekomstplannen

“Ik zou graag onderzoeker willen worden, een PhD functie lijkt me dan wel wat. Om dit te bereiken ga ik in mijn master vooral vakken volgen die aan onderzoek gerelateerd zijn en hoop ik deze vakken met succes af te ronden.”