Studentenverhaal

Student Corné van Schaik - BSc Agrotechnologie

Tja, wat zou ik eens gaan studeren? Die vraag had ik, Corné van Schaik, in de vijfde en het begin van de zesde klas van de middelbare school. Het moest iets ‘technisch’ worden. Dus Werktuigbouwkunde? Civiele techniek? Elektrotechniek? Mmmh, allemaal nog best pittig; vaak zijn studenten zeven (!) jaar met deze opleidingen bezig voordat ze een papiertje in handen hebben. Maar Psychologie of Geneeskunde ging het toch ook echt niet worden voor mij. Toen zei mijn vader dat ze in Wageningen ook wel technische opleidingen hadden. Huh? In Wageningen? Daar hebben ze toch alleen maar opleidingen als Biologie, Milieuwetenschappen en Bos- en Natuurbeheer?

De opleiding Agrotechnologie is erg interessant en motiverend.

Nee dus! Ik ben een keer gaan kijken op open dag van Wageningen University en daar stond een groep nuchtere, Hollandse studenten achter een balie bij de opleiding Agrotechnologie. Tijdens ons gesprek vertelden ze me dat Agrotechnologie zeker wel een technische opleiding is, vakken als wiskunde, scheikunde en natuurkunde heb je in het eerste jaar genoeg. Je hebt echter ook vakken waarin je leert om met Autocad te tekenen, waarin je methodisch ontwerpt en een vak over sensortechnologie. Hierdoor wordt de opleiding alweer veel praktischer en omdat alle vakken sowieso met een blik op de landbouw worden gegeven is de technische stof alweer veel beter te begrijpen. Voor een beetje afwisseling zijn er ook nog vakken over bedrijfseconomie en management en marketing, dus alles bij elkaar is het wel wat anders dan alleen maar mechanica en fysica zoals bij Werktuigbouwkunde.

De sfeer in de klas, want 29 eerstejaars is echt wel een klas, is altijd heel erg goed. Iedereen heeft toch een beetje dezelfde nuchtere instelling en vaak al een link met de landbouw. Daarnaast helpen we elkaar allemaal als we iets niet snappen. En als je auto het niet meer doet omdat je niet hebt getankt zijn er altijd wel jongens die even willen duwen! Ik ben blij dat ik voor de opleiding Agrotechnologie heb gekozen en hoop je snel hier in Wageningen te ontmoeten!