Studentenverhaal

Student Ester Budding - BSc Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke Planning

Ester Budding volgt de bacheloropleiding Landschapsarchitectuur & Ruimtelijke Planning bij Wageningen University. Ze heeft voor de specialisatie Landschapsarchitectuur gekozen en zit nu in het tweede jaar van haar opleiding.

Excursies zijn er genoeg.

Opleiding

“In het eerste jaar van de opleiding leer je veel over het ontstaan van Nederland. Hierbij reis je met excursies heel Nederland door om de invloed van bodemtypen op het landschap in de praktijk te zien. Dit is erg leuk en hierdoor ben ik Nederland meer gaan waarderen. Er zijn echt veel mooie plekken in ons land. 

De Kennemerduinen, de heuvels van Limburg, de hunebedden in Drenthe, parken in Duitsland, een weekje Kolhorn, de stranden in Zeeland... ik weet het niet eens allemaal meer op te noemen! Niet alleen de opleiding organiseert reizen. Ook de studievereniging, Genius Loci, verzorgt reizen en excursies. Ik ga dit jaar bijvoorbeeld mee op reis naar Moskou en Sint-Petersburg. De excursies hebben ervoor gezorgd dat ik veel contacten heb opgedaan met mijn medestudenten. Doordat je elkaar niet alleen in de collegebanken spreekt maar ook tijdens busreizen, overnachtingen en de excursies zelf leer je elkaar goed kennen en ontstaan er hechte banden. 

Ook vond ik het leuk om echt te leren tekenen, zowel met de computer als met de hand. Het kost wel veel concentratie- en doorzettingsvermogen om alles tot een mooi geheel te brengen, maar uiteindelijk ben je dan de trotse bezitter van je eigen tekenboek.”

Studentenleven

“Ik ben vooral actief bij mijn studentenvereniging. Ik zit bij de C.S.F.R., één van de vier Christelijke studentenverenigingen in Wageningen. De vaste activiteiten die wij hebben zijn Bijbelkringen, studiekringen, lezingen en de gezellige maaltijden en borrels. Verder worden er activiteiten georganiseerd, van een lenteduik tot het jaarlijkse gala. Ook is er elk jaar de mogelijkheid om met elkaar op vakantie te gaan.”

Toekomstplannen

“Na mijn bacheloropleiding wil ik in ieder geval een masteropleiding volgen. Ik weet nog niet welke master of wat ik uiteindelijk precies voor werk wil doen. In ieder geval ben ik blij dat het een hele brede opleiding is; daardoor kun je later veel kanten op.”