Studentenverhaal

Student Evelien ter Beke - BSc Agrotechnologie

Ik ben van mening dat de wereld van de techniek wel wat meer diversiteit kan gebruiken. Het is namelijk een feit dat bedrijven waarin mannen en vrouwen werken het beter doen. Vrouwen brengen nieuwe ervaringen en perspectieven op de werkvloer. Gemengde teams zijn vaak creatiever, innovatiever, beter in de besluitvorming en de sociale interactie is groter. Bovendien doen bedrijven het in commercieel opzicht vaak beter. Kortom, als vrouw ben je onmisbaar om de agrarische sector naar een hoger niveau te brengen.

Techniek is voor mannen EN vrouwen!

Agrotechnologie gaat niet uitsluitend over techniek. In de opleiding wordt ook veel aandacht besteed aan problemen binnen de agrarische sector en welke uitdagingen hier nog liggen voor een toekomstig agrotechnoloog. In je eerste jaar is er vooral verdieping in de vakken die je ook krijgt op de middelbare school, zoals wiskunde, scheikunde en natuurkunde. In je tweede jaar ga je verder met programmeren, modelleren en ontwerpen. Alle onderwerpen die tijdens de vakken behandeld worden zijn gericht op de agrarische sector, dit maakt de opleiding erg praktijk gericht en uitdagend.

Vaak wordt gedacht dat kennis van de agrarische sector voor deze opleiding noodzakelijk is. Het belangrijkste is dat je interesse hebt in de land- en tuinbouw. Zelf ben ik opgegroeid op het platteland en staan er veel boerderijen rondom mijn huis, hierdoor ben ik al jong nieuwsgierig geworden naar de dingen die de agrarischce sector te bieden heeft.

Het bezoeken van een open dag en het deelnemen aan een meeloopdag heeft mij ervan overtuigd dat Wageningen alles heeft om van mijn studententijd in alle opzichten een fantastische periode te maken. Door de studievereniging en de universiteit worden er regelmatige sportieve,fantasierijke of leerzame activiteiten georganiseerd. Dit maakt dat je al snel goed contact hebt je studiegenoten. Dit in combinatie met de kleinschaligheid van de opleiding maakt dat ik de juiste keuze heb gemaakt met het kiezen voor agrotechnologie.

Kies jij ook voor agrotechnologie? Ik hoop je snel te zien!