Studentenverhaal

Student Joep Tummers - BSc Agrotechnologie

Agrotechnologie, dat gaat toch alleen maar over trekkers? Wanneer ik aan vrienden van thuisthuis (“bij je ouders thuis” volgens Wageningse begrippen) vertel dat ik Agrotechnologie studeer, kijken ze toch even raar op. Bij onze studie heeft ongeveer twee derde een agrarische achtergrond, ik hoor bij de overige studenten.

Uit een studiekeuze test bij Qompas kwam Agrotechnologie bij mij naar boven. De eerste gedachte bij mij was: “dat kan toch niks voor mij zijn?”. Maar na toch eens meer over de studie opgezocht te hebben, leek het me toch heel interessant. Agrotechnologie is een studie die de theorie en de praktijk verbindt, dit was echt iets voor mij. Zo heb ik me na verschillende meeloopdagen ingeschreven voor de studie.
De studie is een hele brede opleiding met zowel ‘standaard’ vakken zoals wis- en natuurkunde, maar bestaat ook uit veel opleidingsspecifieke vakken. Tijdens deze vakken leer je veel over de verschillende agrarische sectoren en de bijbehorende uitdagingen die hier voor de agrotechnologen liggen. Ook is er elke periode wel een uitje naar een agrarisch of technologisch bedrijf, deze zijn altijd erg interessant. Omdat agrotechnologie een kleine opleiding is (afgelopen jaar zo’n 40 mensen) en de meeste op kamers wonen, leer je iedereen al snel kennen. Agrotechnologen staan bekend als een gezellige groep mensen die via de studievereniging veel (ludieke) activiteiten organiseert.

Kortom: als je geïnteresseerd in de agrarische sector en je wilt een studie doen die zowel de praktische al de technische kant belicht, kijk dan zeker eens verder bij Agrotechnologie. Volg eens een (individuele) meeloopdag of kom eens langs op een open dag!