Studentenverhaal

Student Maaike Vollering - BSc Agrotechnologie

Agrotechnologie; dit is de opleiding welke ik al vier jaar met heel veel plezier volg. Dit is de danken aan een aantal factoren die de opleiding eigen, maar vooral bijzonder maakt. In een tijd dat iedereen gespecialiseerd wordt opgeleid, dus als werktuigbouwkundige, programmeur of dierspecialist, wordt je met deze opleiding juist breed opgeleid.

De brede oriëntatie binnen de opleiding sprak mij heel erg aan

Verschillende vakken komen in je vaste vakkenpakket langs, denk hierbij aan wiskunde, natuurkunde, modelleren, programmeren, maar ook management en marketing en biologie van plant/dier. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen invulling aan vakken te geven. Deze brede oriƫntatie sprak mij heel erg aan, want die miste ik bij andere opleidingen.

Daarnaast is Agrotechnologie een van de weinige universitaire opleidingen die gericht is op de agrarische sector. Mijn ouders hebben een melkveebedrijf waar ik al als klein meisje al meehielp. Eerst dacht ik dat ik geen agrarische opleiding wilde volgen, omdat ik geen boerin wilde worden. Maar in de loop van de tijd kwam ik erachter dat ik deze sector eigenlijk ontzettend interessant vond en het liefst in combinatie met techniek. Technische ontwikkelingen zullen namelijk altijd nodig zijn in de (stijgende) vraag naar voedsel.

Tot slot zorgt de kleinschaligheid van de opleiding en de veelal gedeelde interesses ervoor dat je medestudenten al snel hele goede vrienden worden. De opleiding kent vooral mannen, maar als vrouw heeft mij dat nooit weerhouden. Ik voel mij juist helemaal op mijn plek hier, want door de nuchtere en zeer gezellige sfeer voel ik mij helemaal thuis.