Studenten van Wageningen University zijn erg tevreden over hun opleiding, docenten, de faciliteiten en de kennis en vaardigheden die ze in Wageningen meekrijgen.

Nieuws

Studenten: Wageningen beste universiteit van Nederland

Gepubliceerd op
7 juni 2013

De beste universiteit van Nederland staat in Wageningen, oordelen studenten. Uit de Nationale Studenten Enquête 2013 blijkt dat de studenten van Wageningen University, net als in voorgaande jaren, meer tevreden zijn met hun opleiding dan studenten van andere universiteiten.

Nationale Studenten Enquête

Wageningse studenten beoordeelden hun universiteit op slechts twee van de totaal twintig onderwerpen gemiddeld, op alle andere onderwerpen was het oordeel goed - en vaak het hoogst van alle universiteiten. De vragen in de Nationale Studenten Enquête, een landelijk onderzoek gecoödineerd door Studiekeuze123, gaan onder andere over de inhoud van de opleiding, de docenten, faciliteiten, studiebegeleiding, de voorbereiding op de beroepsloopbaan, roosters en de algemene sfeer.

De Nationale Studenten Enquête werd ingevuld door 264.710 studenten van hogescholen en universiteiten.

Keuzegids

De oordelen van de studenten in de Nationale Studenten Enquête worden ook meegewogen in de beoordeling van de Keuzegids Hoger Onderwijs. Die gids neemt daarnaast ook het oordeel mee van onderwijsexperts. Al acht jaar lang scoort de Keuzegids Wageningen University als beste universiteit van Nederland