Sustainable Tourism: Rethinking the future

MOOC

Sustainable Tourism: Rethinking the future

In deze gratis online cursus (MOOC) doe je kennis en vaardigheden op om op een andere manier naar de huidige toeristische ontwikkelingen te kijken en na te denken over manieren om de toekomst van de sector te veranderen.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

do 6 juni 2019 tot do 10 oktober 2019

vr 7 juni 2019 tot do 6 februari 2020

Datum

di 2 juli 2019 tot do 31 oktober 2019

di 5 november 2019 tot do 27 februari 2020

Setup Online
Certificaat Lesstof gratis, certificaat na betaling

Over de cursus

Weet je hoe enorm groot het toerisme is en hoe snel deze sector zich ontwikkelt? En wil je graag nuttige discussies voeren over hoe het toerisme zich nu en/of in de nabije toekomst ontwikkelt? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Leer meer over de verschillende sociaalwetenschappelijke perspectieven over het toerisme. Pas deze perspectieven toe op een toeristisch praktijkvoorbeeld van jouw keuze, en geef regelmatig feedback om je inzichten te delen met experts en de andere cursusdeelnemers.

Je leert over en werkt aan veelbelovende en nieuwe toeristische ontwikkelingen, zoals Van Life en vrijwilligersreizen (‘voluntourism’).

In deze cursus ga je kijken naar deze en andere inspirerende veranderingen in de toeristische sector. Je interdisciplinaire inzichten ga je gebruiken om na te denken over hoe de status quo in het toerisme doorbroken kan worden. Alternatieven kunnen alleen werkelijkheid worden als we de ruimte bieden aan voortdurende discussie en naar voren brengen van nieuwe ideeën.

Niet alleen hier is er ruimte voor discussie, ook na afronding van deze MOOC wordt een platform geboden voor lopende discussies over ontwikkelingen in de toerismesector. Via sociale media word je uitgenodigd om contact te houden met nieuwe ideeën.

Wat je gaat leren

  • Hoe inzichten uit verschillende toeristische vakgebieden kunnen worden toegepast op actuele ontwikkelingen in de toerismesector
  • Wat de laatste toeristische ontwikkelingen over de hele wereld zijn
  • Manieren om deel te nemen aan lopende discussies over ontwikkelingen voor de toekomst van het toerisme

Professional Certificate Programme

Deze MOOC en de MOOC Sustainable Tourism: Society & Environmental Aspectsvormen samen het Professional Certificate Programme Sustainable Tourism.

Je leert meer over de ontwikkelingen in het toerisme en de onderlinge samenhang van toerisme, economie, maatschappij en milieu. Draag bij aan de grootste groeiende economie ter wereld en maak deze groener!

Deze MOOCs kunnen los van elkaar gevolgd worden of als programma.

Maak kennis met de docenten