MOOC

Sustainable Tourism: Rethinking the future

Ben jij je bewust van de grote en snelle ontwikkelingen in de toeristische sector? Gezien de negatieve effecten op klimaatverandering en op de gastgemeenschappen en hun natuurlijke hulpbronnen, moet deze groei-gedreven sector haar voetafdruk verbeteren. Doe mee met deze, in 2019 voor de jaarlijkse edX award genomineerde, onlinecursus van Wageningen University & Research. Neem deel aan interdisciplinaire debatten en co-creëer een toekomst met verantwoorde reis- en toerisme initiatieven in jouw omgeving. Schrijf je nu in.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

ma 26 oktober 2020 tot di 6 juli 2021

di 2 maart 2021 tot di 2 november 2021

di 2 maart 2021 tot di 24 augustus 2021

di 6 juli 2021 tot di 21 december 2021

Duur 9 weken, 6-8 uur per week
Locatie Online
Prijsomschrijving Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €165.
Prijs € 165,00
Certificaat Ja

Over de cursus

Toegepaste duurzame ontwikkeling in het toerisme

In deze cursus ga je gezamenlijk je argumentatievaardigheden gebruiken om inzichten vanuit verschillende disciplines en meerdere sociaalwetenschappelijke perspectieven toe te passen op hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van toerisme. Bijvoorbeeld:

• Sociologie: hoe is toerisme georganiseerd (wet- en regelgeving)?
  • Psychologie: welke factoren beïnvloeden de toeristische ervaring (COIVID-19?!)
  • Geografie: Wat betekent toerisme voor bepaalde regio’s?

Leer van, en werk aan, veelbelovende ontwikkelingen in de sector, zoals Van Life en vrijwilligers toerisme en andere inspirerende ontwikkelingen in de toeristische industrie. Herken en co-creëer een toekomstbeeld als een handvat voor nieuwe bedrijfsplannen en/of projectvoorstellen in jouw werkomgeving. Pas deze perspectieven toe op een toerisme casus naar keuze, en deel je inzichten via feedback met experts en de overige deelnemers in de cursus.

Debatten over duurzame ontwikkeling van toerisme

Duurzame alternatieven kunnen alleen dan realiteit worden als we ruimte laten voor een doorlopende discussie en nieuwe ideeën. Om die reden biedt deze MOOC een platform voor discussies waar je gestimuleerd wordt deel te nemen aan betekenisvolle discussies over innovatieve ontwikkelingen zowel tijdens als na afronding van de cursus.

Het effect van corona op de toeristische industrie

Het lijdt geen twijfel dat de coronapandemie een flink effect heeft op het toerisme. In de wens te herpakken na de corona crisis, hebben alle spelers in de sector de keuze: gaan we op dezelfde voet verder, of gaan we de sector opnieuw, duurzamer, heruitvinden, zoals bijvoorbeeld met ecotoerisme. Maar ook: hoe heeft corona invloed gehad op de toeristen? Deze, en andere, relevante vragen bespreken we gedurende deze cursus.

Voor wie

Of je nu werkzaam bent in de toeristische sector, ondernemer of fanatiek reiziger, doe mee aan deze MOOC waar we wetenschap toepassen op uiteenlopende soorten toerisme. En bedenk je eigen strategie om duurzaam toerisme te bevorderen. Schrijf je nu in!

Wat je gaat leren

• Hoe je de inzichten vanuit verschillende toerisme disciplines kunt toepassen op de hedendaagse ontwikkelingen in de toeristische industrie
  • De meest recente mondiale ontwikkelingen op het gebied van toerisme.
  • Hoe onderdeel te worden van de continue dialoog over de ontwikkelingen voor de toekomst van het toerisme.

Professional Certificate Programme

Deze MOOC, de MOOC Tourism and Climate Change en de MOOC Sustainable Tourism: Society & Environmental Aspects vormen samen het Professional Certificate Programme Tourism in Transition: Exploring a Sustainable Future.

Het programma is ontworpen om je een volledig beeld te geven van de toeristische industrie. Uiteindelijk leidt dit tot de ontwikkeling van je eigen visie op duurzaam toerisme. De tweede MOOC is door Class Central beoordeeld als één van de tien beste online cursussen in de wereld, en de derde MOOC werd in 2019 genomineerd voor de jaarlijkse edX® award.

Deze MOOCs kunnen los van elkaar gevolgd worden of als programma.

Maak kennis met de docenten

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

//wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f