MOOC

Sustainable Tourism: Society & Environmental Aspects

Wist je dat toerisme een van s ’Werelds grootste industrieën is? In plaats van de, in het toerisme-onderwijs gebruikelijke focus op groei en toegepast hospitality management, nodigt Wageningen University & Research je uit om deel te nemen aan deze brede inleiding op dit complexe fenomeen. Doe mee met deze cursus, die door Class Central beoordeeld werd als één van de tien beste onlinecursussen, en ontwikkel een beter begrip van de maatschappelijke en ecologische effecten van toerisme. Ga de uitdaging aan om kritisch te kijken naar deze, van gemak en plezier doordrenkte, industrie, en help het duurzamer worden.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

di 2 maart 2021 tot di 2 november 2021

di 6 juli 2021 tot di 1 maart 2022

di 6 juli 2021 tot di 21 december 2021

di 2 november 2021 tot di 19 april 2022

Duur 6 weken, 5-7 uur per week
Prijs € 165,00
Certificaat Beperkt cursusmateriaal gratis, volledig pakket (inclusief examen en geverifieerd certificaat) €165.
Format Online
Credits Certificaat

Over de cursus

Het ingrijpende effect van toerisme op de wereld

Toerisme maakt nog steeds een onvoorstelbare groei door. Van alle belangrijke industrieën in de wereld, draagt de reis- en toerismebranche 1,4 biljoen dollar bij aan de wereldeconomie. Eén op de tien werknemers werkt in deze sector, en dat percentage groeit nog steeds.

Maar, toerisme is meer dan een economische kracht. Toeristische activiteiten leiden tot een veelheid aan maatschappelijke en ecologische problemen op toeristische bestemmingen. Aan de andere kant is de industrie buitengewoon gevoelig voor mondiale veranderingen zoals veranderingen in consumentengedrag, economische ontwikkelingen, natuurrampen, epidemieën of terroristische aanslagen. Toerisme is een complex fenomeen.

Inleiding toerisme: een veelzijdig perspectief

In plaats van de, in het toerisme-onderwijs gebruikelijke focus op groei en toegepast hospitality management, ga je de toerisme industrie bestuderen en je eigen visie ontwikkelen. Gedurende de cursus word je geconfronteerd met verschillende inzichten. Bijvoorbeeld de historische achtergrond van toerisme en een veelheid aan maatschappijwetenschappelijke benaderingen. Er is speciale aandacht voor de sociale geografie van toerisme. Je leert over de negatieve impact op natuurlijke hulpbronnen, het culturele erfgoed van gastgemeenschappen en de effecten op klimaat-gerelateerde problemen, zoals koolstofemissies.

Welke rol kan de ontwikkeling van duurzaam toerisme spelen om zowel de economische voordelen als de nevenschade aan te pakken?

Op basis van wekelijks reflectieoefeningen word je uitgedaagd om een standpunt te formuleren over een ontwikkeling in de toerisme industrie naar keuze. Daarnaast help je anderen door het geven van constructieve feedback op hun kritische reflecties op aspecten van het toerisme.

Het effect van het coronavirus op de toeristische sector

Er bestaat geen twijfel over het enorme effect van de COVID-19 pandemie op het toerisme. In de wens te herpakken na de corona crisis, hebben alle spelers in de sector de keuze: gaan we op dezelfde voet verder, of gaan we de sector opnieuw, duurzamer, heruitvinden. Maar ook: hoe heeft corona invloed gehad op de toeristen en hun gedrag? Deze, en andere, relevante vragen bespreken we gedurende deze cursus.

Voor wie

Of je nu ondernemer bent, enthousiast reiziger of werkzaam in de toeristische sector, doe mee aan deze MOOC voor een wetenschappelijk onderbouwd begrip van hoe het toerisme onze leefomgeving, ons gedrag en ons cultureel erfgoed beïnvloedt. Help het toerisme duurzamer maken. Schrijf je nu in!

Wat je gaat leren

• Hoe je toerisme kunt beschouwen als een complex verschijnsel op maatschappelijk en milieugebied
  • Een historisch overzicht van de ontwikkeling van het toerisme
  • Hoe je verschillen in het sociale onderzoek naar toerisme onderscheidt
  • Hoe je je een voorstelling kunt maken van de gigantische omvang en systemische ontwikkeling van het toerisme
  • Analyseren van de wederzijdse verbanden tussen toerisme en de omgeving ervan

Professional Certificate Programme

Deze MOOC, de MOOC Systainable Tourism: Tourism and Climate Change en de MOOC Sustainable Tourism: Society & Environmental Aspects vormen samen het Professional Certificate Programme Tourism in Transition: Exploring a Sustainable Future.

Het programma is ontworpen om je een volledig beeld te geven van de toeristische industrie. Uiteindelijk leidt dit tot de ontwikkeling van je eigen visie op duurzaam toerisme. De tweede MOOC is door Class Central beoordeeld als één van de tien beste online cursussen in de wereld, en de derde MOOC werd in 2019 genomineerd voor de jaarlijkse edX® award.

Deze MOOCs kunnen los van elkaar gevolgd worden of als programma.

Maak kennis met de docent(en)

//wur.faqtory.nl/widgets/faqpage/c45329e

//wur.faqtory.nl/widgets/categories/669d210f