Sustainable Tourism: Society & Environmental Aspects

MOOC

Sustainable Tourism: Society & Environmental Aspects

Doe vaardigheden en kennis op om duurzaamheid te stimuleren in de grootste industrie ter wereld: het toerisme! Realiseer je hoe groot dit spannende onderzoeksgebied is, naast de gevolgen van de groei van het toerisme voor maatschappij en milieu.

Organisator Wageningen University & Research
Registratie periode

do 6 juni 2019 tot do 10 oktober 2019

vr 7 juni 2019 tot do 6 februari 2020

Datum

di 2 juli 2019 tot do 31 oktober 2019

di 5 november 2019 tot do 27 februari 2020

Locatie Online
Prijs Gratis

Duur: 6 weken
Tijdsinvestering: 5-7 uur per week

Over de cursus

Toerisme is nu al een van de grootste industrieën ter wereld en het groeit met een enorm tempo door. De wereldwijd uiterst belangrijke toerisme- en reisindustrie levert een rechtstreekse bijdrage aan de wereldeconomie van 1,4 biljoen dollar. De reis- en toerismesector is wereldwijd goed voor een op de tien banen, en dat aandeel neemt toe.

Doe mee aan deze cursus als je wilt leren waar deze groei vandaan komt en wat de effecten zullen zijn op maatschappij en milieu. Je wordt uitgedaagd om kritischer te gaan kijken naar een industrie waarin alles draait om comfort en plezier.

Ook zul je ontdekken dat toerisme meer is dan alleen een krachtige economische factor. Het milieu op reisbestemmingen wordt aangetast door toeristische activiteiten, en over de hele wereld worden culturen beïnvloed door het toerisme. Het toerisme reageert zeer sterk op wereldwijde veranderingen zoals ander consumentengedrag, economische ontwikkelingen, klimaatverandering, epidemieën en terroristische aanslagen. Het is in feite een complex verschijnsel.

Om de ontwikkeling van het verschijnsel toerisme te onderzoeken en zelf na te gaan denken over deze industrie, maak je in de loop van deze cursus wekelijks kennis met allerlei verschillende inzichten. Hierbij gaat het om historische achtergronden, diverse sociaalwetenschappelijke benaderingen, gemeenschappelijke theoretische constructies, gerelateerde systeemwaarnemingen, en de gevolgen van toerisme voor de maatschappij, de economie en het milieu.

Met wekelijkse reflectieoefeningen word je uitgedaagd om je eigen mening te vormen over een bepaalde toeristische ontwikkeling naar keuze. Je helpt ook anderen door het geven en ontvangen van nuttige feedback over hun kritische reflecties op toeristische verschijnselen.

Wat je gaat leren

  • Hoe je toerisme kunt beschouwen als een complex verschijnsel op maatschappelijk en milieugebied
  • Een historisch overzicht van de ontwikkeling van het toerisme
  • Hoe je verschillen in het sociale onderzoek naar toerisme onderscheidt
  • Hoe je je een voorstelling kunt maken van de gigantische omvang en systemische ontwikkeling van het toerisme
  • Analyseren van de wederzijdse verbanden tussen toerisme en de omgeving ervan

Professional Certificate Programme

Deze MOOC en de MOOC Sustainable Tourism: Rethinking the future vormen samen het Professional Certificate Programme Sustainable Tourism.

Je leert meer over de ontwikkelingen in het toerisme en de onderlinge samenhang van toerisme, economie, maatschappij en milieu. Draag bij aan de grootste groeiende economie ter wereld en maak deze groener!

Deze MOOCs kunnen los van elkaar gevolgd worden of als programma.

Maak kennis met de docent(en)