Alumniverhaal

Sylvo Thijsen

We hebben in ons werkterrein te maken met een snel veranderende maatschappelijke context. Het werkveld is veel internationaler en kennisintensiever geworden; het snel integreren van kennis is vaak belangrijker dan specialiseren. Ook in Wageningen is veel veranderd, en veel ten goede. Ik wil als Wageningen Ambassador graag helpen om die twee ontwikkelingen zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, zodat Wageningen over tien jaar nog steeds een internationale toppositie bekleedt
Sylvo Thijsen, Directeur Staatsbosbeheer

Sylvo Thijsen (1959) begon in 1984 zijn carrière bij het internationale advies- en ingenieursbureau Grontmij. Na diverse managementfuncties bij verschillende bedrijven binnen de groep trad hij in 1995 toe tot de landelijke directie. Van 2001-2012 was hij lid van de Raad van Bestuur, waarvan bijna negen jaar als voorzitter. Vanaf 1 april 2013 is hij directeur Staatsbosbeheer.

Naast zijn studie in Wageningen heeft hij opleidingen gevolgd op het gebied van management, financiën en governance bij o.a. het IMD (Lausanne), LBS (London) het INSEAD (Parijs) en de Governance University in Nederland.

Nevenfuncties van Sylvo Thijsen: Voorzitter Raad van Advies Environmental Sciences Group Wageningen University & Research. Voorzitter Raad van Commissarissen KuiperCompagnons. Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Graaf Carel van Lynden (Keukenhof). Voorzitter Raad van Commissarissen ATKB.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht